Eclipsa totala de soare si galeria ei foto

Cea mai lunga eclipsa totala de soare a secolului 21 a lasat in intuneric o mare parte a Asiei, inclusiv India si China, tarile cele mai populate ale lumii.Aproximativ doua miliarde de oameni au avut ocazia s-o urmareasca, fapt fara precedent in istoria omenirii. Pentru ca a fost vizibila intr-o regiune atat de intinsa, specialistii au descris aceasta eclipsa de soare "monstru".

Iar astrologii au interpretat cuvantul in sensul cel mai propriu al cuvantului. Cititorii in stele au prezis numai nenorociri: razboaie, atentate, rascoale catstrofe naturale.

Eclipsa a inceput la trei si jumatate, ora Bucurestiului, cand in Asia soarele era deja sus pe cer. Noaptea s-a lasat, treptat, in plina zi, pe un coridor lung de 15.000 de kilometri si larg de 258, traversand de la vest la est India, Nepalul, Bhutanul, Bangladeshul, Birmania, China pana la insulele meridionale japoneze Ryukyu.

Apogeul a fost intr-o zona putin populata din Pacific. Vazut de acolo, Soarele a ramas complet acoperit de luna timp de 6 minute si 39 de secunde. Un record care nu va fi depasit inainte de anul ... 2132.

In India, astrul zile a fost "inghitit de dragoni" - cum este traditia pe acolo - intre trei si patru minute, inainte sa se eliberze victorios din bezna. In metropola chineza Shanghai, spectacolul eclipsei totale a durat aproximativ cinci minute.

A sasea eclipsa totala de soare a secolului a fost o mana cereasca pentru turismul din Extremul Orient, regiunea ideala pentru urmarirea fenomenului astronomic. Chiar daca la Sanghai, norii au mai stricat spectacolul, un hotel dintr-un lant international a facut senzatie si a vandut toate locurile cu un mic dejun special pentru eclipsa.

In India, o companie turistica a inchiriat un Boeing care a decolat de la New Delhi, plin cu pasageri curiosi, si s-a inaltat la 12.500 de metri pentru a "intercepta" eclipsa.

Peste un milion si jumatate de pelerini chinezi au venit intr-un oras sfant din nordul Indiei, pentru a se scalda, in timpul eclipsei in apele sacre, ocazi numai buna de purificare sufletelor. Si de alungarea relelor.

Iar raul pandeste amenintator dupa aceasta eclipsa daca e sa dam crezare astrologilor. "Daca soarele, stapanul stelelor, este bolnav atunci se va intampla ceva grav in lume" - a avertizat, sumbru, un astrolog din Bombay, care are in palmares prezicera crizei financiara mondiala din 2008 si victoria presedintelui american Barcak Obama.


sursa : stirileprotv.ro.

Pemtru galeria foto intratipe link ul:

http://stirileprotv.ro/exclusiv/exclusiv-online/live-www-stirileprotv-ro-eclipsa-totala-de-soare-din-india-si-china.html
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu