Pepe s-a săturat de ţigăneala dintre Oana şi soacră-sa!


Iubirea înseamnă să şi ierţi. Însă Oana Zăvoranu şi mama acesteia se află într-o dispută aprigă de multă vreme, cele două uitând cu desăvârşire ideea de pace şi armonie. Cât despre iertare, nici că încape vorbă!... Evident că mama Oanei nu vrea nici în ruptul capului să dea din moştenirile care i se cuvin de drept divei, care face de ceva vreme “pact cu diavoliţa”. Iar Oana, războinică din fire, cere dreptate cu destulă vehemenţă, alimentând presa cu injurii pe care şi-i aruncă de ceva vreme una în alta. Pepe a încercat de nenumărate ori să strecoare pace în ambele tabere, însă toate eforturile sale sale au fost zadarnice.În loc de compasiune, război!
Pentru că în majoritatea discuţiilor dintre Pepe şi Oana, Oana are ultimul cuvânt de spus, eforturile latin loverului de a strecura pacea între cele două femei, mamă-fiică, care se bălăcăresc în văzul lumii de ceva vreme, par a fi în zadar. E clar că mama Oanei a emis adesea pretextul că este mai mult decât indignată de faptul că fiica ei s-a măritat cu un ţigan, pretext în spatele căruia aşterne intenţia parşivă de a nu oferi fiicei ei drepturile care i se cuvin, însă Oana cred că ar trebui să-şi privească cu mai multă înţelepciune mama. Este clar că acesta este nedreaptă cu fiica ei. Dar e bine ca Oana să-şi amintească că nu trăieşte deloc în lipsuri materiale, şi astfel ar trebui să-şi privească mama cu destulă compasiune şi să-i mulţumească lui Dumnezeu că i-a dat viaţă. Un om care nu înţelege că se scaldă în atitudini deloc juste, ar trebui lăsat în grija judecăţii lui Dumnezeu şi astfel, lucrurile ar putea căpăta o atitudine miraculoasă. Dar e un lucru greu realizabil, când nu ai cu cine!..

E o vorbă: N-ai cu cine!…
Însă Oana, cu o natură destul de aprigă şi de războinică, face să crească la nesfârşit duşmănia dintre cele două femei. Se spune că cel mai deştept cedează, zicală pe care Oana a uitat-o cu desăvârşire. Căci să te ferească sfântul să te pui în gura a două femei, săracul Pepe, numai el ştiind câte discuţii interminabile şi obositoare a avut cu ambele părţi: „La început, ba chiar şi după ce au apărut primele acuzaţii, eu am sunat-o şi am împăcat-o cu Oana. I-am zis că soţia mea vrea să se împace cu ea, să lase presa şi bârfele la o parte. Mi-a mulţumit, a venit la noi, s-a întâlnit cu Oana, negând declaraţiile făcute în presă”… La trei săptămâni, a început iar. Ce să-i fac?! E o vorbă: N-ai cu cine!”…Ba, mai mult, latino-loverul a devenit o victimă perfectă a războiului mamă-fiică. „A făcut acuzaţii extrem de grave. Păcat că vrea să-şi facă publice părerea. Asta nu o avantajează cu nimic. Şi nu-i schimbă deloc atitudinea Oanei faţă de mine. Să fie sănătoasă, să aibă minte! Ce să-i spun eu, dacă dă vina pe mine? O compătimesc”. Şi uite aşa scuipăceala şi răgnetele nedreptăţii alimentează presa de scandal. (Cool)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu