Saptamana filmului japonez la Cinemateca

Festivalul Filmului Japonez a debutat marţi seară, la Cinemateca "Eforie" din Bucureşti, cu filmul "Mărturisire incompletă" de Sasabe Kiyoshi, transmite Mediafax. La ceremonia de deschidere a şi participat ambasadorul Japoniei în România, Excelenţa Sa Yoshinobu Higashi.

Festivalul Filmului Japonez se desfăşoară între 21 şi 27 iulie, la "Cinemateca Eforie" din Capitală.


"Mărturisire incompletă", filmul care a deschis festivalul, spune povestea unui fost ofiţer de poliţie care mărturiseşte că şi-a ucis soţia, bolnavă de Alzheimer, dar, în urma interogatoriului, unul dintre anchetatori se hotărăşte să facă o cercetare mai amănunţită a faptelor. Pelicula a fost distinsă cu premiile pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor din partea Academiei Japoneze de Film, în 2005.


Festivalul continuă cu filmele "Lovitura de cap", de Izutsu Kazuyuki, "Canarul", de Shiota Akihiko, "Sst!", de Hashiguchi Ryosuke, "Iepurele de sticlă" (animaţie), de Shibuichi Setsuko, "Grădini suspendate", de Toyoda Toshiaki, şi "Casa mea", de Sakamoto Junji.


Evenimentul este organizat de Ambasada Japoniei la Bucureşti şi Japan Foundation, în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme - Cinemateca Română. Intrarea este liberă.

sursa:tvr.ro/cultura/

http://www.tvr.ro/articol.php?id=66214&c=99


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu