A avut la naştere 6,8 kg !

A avut la naştere 6,8 kg !În ultimii doi ani, la Botoşani s-au născut 15 copii cu o greutate de peste cinci kilograme

Rodica Muntianu (39 de ani) a născut sâmbătă, la Maternitatea Botoşani, o fetiţă de 6,8 kg, cel mai greu bebeluş venit până acum pe lume. În aceeaşi maternitate s-au mai născut în ultimii doi ani 15 copii în greutate de peste 5,5 kg.Mihaela Iacob

Până să ajungă la maternitate, mama fetiţei-gigant era convinsă că poartă gemeni. Pe toată perioada sarcinii, femeia nu fusese la control pentru că, spune ea, se simţea bine.

„Pe masa de operaţii am aflat că am o fetiţă uriaşă. Am încercat să nasc natural, dar nu am putut. Când m-au pus la ecograf, au aflat şi medicii de ce”, a spus Rodica Muntianu. În cele din urmă, doctorii au recurs la cezariană.

În prima zi de viaţă, Luciana Anişoara, fetiţa de 6.800 de grame, arată ca un copil de un an. Fetiţa a fost internată la reanimare, pentru că greutatea îi pune viaţa în pericol.

Rodica Muntianu mai are acasă nouă copii, care au avut la naştere greutăţi cuprinse între 3,9 kg şi 4,5 kg.

Femeia susţine că nu a exagerat cu mâncarea pe perioada sarcinii şi nu a urmat vreun tratament. Rodica priveşte copiii ca pe un dar de la Dumnezeu. Pentru medici, explicaţia este simplă: moştenirea genetică.

Precedentul record: o fetiţă de 6,4 kg

Până acum recordul era deţinut de Ioana Gavrilă, o fetiţă din Flămânzi născută anul trecut, care a cântărit la naştere 6.400 de grame. Bebeluşul a avut, încă de la naştere, o foame „de lup”.

„Fetiţa mea s-a născut cu o poftă foarte mare de mâncare. O puneam la piept de 10 ori pe zi şi tot mai voia”, mărturisea anul trecut Angela Gavrilă, mama fetiţei de 6.400 de grame din localitatea Flămânzi.

Eugen Prăjinaru, doctor: “Sunt cazuri extrem de rare, dar apar mai ales în familiile unde părinţii au predispoziţie spre obezitate”.

2 comentarii:

  1. sa speram ca va fi un copil sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimati domni, eu sunt dr Prajinaru. Am ajuns aici din intâmnplare. Declarația nu-mi aparține, e falsă. Copilul nici măcar nu a fost în îngrijirea mea. Copiii cu greutate mare la naștere apar la marele multipare sau la mame cu diabet zaharat.

    RăspundețiȘtergere