Centrul Barcelonei, invadat de nudişti pictaţi

Românii au făcut artă la parada de bod y-painting

În costumul lui Adam şi Eva, acoperite doar cu un Apariţia spontană a nudiştilor pictaţi a luat prin surprindere turiştii care se înghesuiau pe bulevardul Ramblastrat de vopsea, 28 de persoane, bărbaţi şi femei, au defilat, sâmbătă la prânz, prin centrul Barcelonei, spre deliciul trecătorilor, majoritatea turişti. Printre pictori şi modele au fost şi români.

Augustin Ghebaru, originar din Bucureşti, creator de modă şi artist român stabilit în Spania, a participat şi el la concursul de bodypainting, alături de trei manechine de la agenţia sa de modă.

Andreea din România, Maria Gomez Cedeño din Cuba şi Lledo Sanchez Muñoz din Spania au fost modelele pictate de Augustin şi de asistentul său. Artiştii au lucrat ore în şir pentru a picta trupurile modelelor.

“Pentru a picta pielea fetelor am folosit vopsea acrilică şi un pistol de vopsit”, ne-a explicat Augustin Ghebaru. Andreea, originară din Paşcani, fotomodel profesionist, singura româncă dispusă să-şi lase corpul pe mâna artiştilor, a explicat că a acceptat să se dezbrace “de amorul artei”, dar şi din curiozitate.

“Concursul mi s-a părut interesant şi original. Este şi puţin incomod, pentru că vopseaua îmi strânge pielea” Deşi realizarea desenelor pe trupurile fetelor a durat câteva ore, românul nu a fost de acord ca modelele sale să participe la parada organizată prin centrul Barcelonei.

“Am crezut că parada este într-un spatiu închis. Eu nu las fetele să iasă fără nicio protectie, pictate, pe stradă”, le-a transmis românul organizatorilor.

A câştigat premiul cel mare

Augustin Ghebaru, din Castellon, este câştigătorul concursului de body-painting, desfăşurat recent la Barcelona. La concurs au participat 36 de artişti, iar câştigătorul a fost desemnat joi, după votul publicului, prin Internet. „Am câştigat aproximativ 2.000 de euro, însă cel mai important este premiul în sine, şi nu valoarea lui”, a declarat Augustin.

Apariţia spontană a nudiştilor pictaţi a luat prin surprindere turiştii care se înghesuiau pe bulevardul Rambla

Un comentariu: