Doi turişti francezi au fost atacaţi de un urs pe Valea Cerbului

Doi turişti francezi au fost atacaţi de un urs pe Valea Cerbului

PLOIEŞTI / 09:52, 14.08.2009

Doi turişti francezi care campaseră într-o zonă retrasă de pe Valea Cerbului din Masivul Bucegi au fost atacaţi de un urs, în noaptea de joi spre vineri, ei fiind găsiţi de un alt turist şi aflându-se, în prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Reprezentanţi ai Jandarmeriei Prahova au declarat că în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01.00, un turist aflat pe Valea Cerbului din Masivul Bucegi a găsit, într-o zonă retrasă, doi turişti, un bărbat în vârstă de 34 de ani şi o femeie de 33 de ani, care fuseseră atacaţi de un urs.

Cei doi au fost duşi cu o maşină la Spitalul orăşenesc Sinaia, de unde au fost preluaţi de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Prahova şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde au rămas internaţi.

Directorul serviciului de Ambulanţă Prahova, doctorul Daniel Nicolae, a declarat că bărbatul a suferit un hematom latero-cervical şi mai multe plăgi pe braţul drept şi pe torace în urma atacului animalului, iar femeia are urme de muşcături şi zgârieturi pe spate şi a fost, de asemenea, zgâriată pe coapsa dreaptă.

Medicul Daniel Nicolae a precizat că starea celor doi este stabilă, viaţa lor nu este pusă în pericol, însă au nevoie de îngrijiri medicale.
sursa:mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu