Lumea îl celebrează azi pe Michael Jackson | VIDEOLA BUCUREŞTI. O alee care-i poartă numele va fi inaugurată în Herăstrău.

Când împlinea 50 de ani, vara trecută, Michael Jackson se uita la desene animate. Tocmai ascultase câteva melodii de James Brown, idolul său, şi urma să mânânce tort împreună cu copiii lui.

Se simţea „foarte înţelept şi matur, dar şi foarte tânăr în acelaşi timp”, după cum mărturisea în dimineaţa acelei zile, prin telefon, pentru show-ul „Good Morning America” al postului ABC.„Scriu mai tot timpul. Îmi place să compun. Dar îmi şi cresc copiii în timpul acesta şi îmi place la nebunie să-i învăţ să meargă pe bicicletă şi să citească. Ador să fac asta. Vreau ca ei să facă toate lucrurile pe care eu nu le-am făcut niciodată”, se confesa artistul la ultima aniversare care avea să-l prindă în viaţă.

A 51-a ar fi trebuit să-l găsească pe scenă, la Londra, într-o ultimă tentativă de a pune ordine în haosul în care l-au lăsat procesele, excesul de medicamente
şi insomniile.

Din giganticul turneu „This is it” au rămas doar imagini de la repetiţii, care vor fi difuzate timp de două săptămâni, de pe 28 octombrie, în cinematografe.

Concert-tribut şi concursuri

În întreaga lume, inclusiv în România, ziua starului va fi celebrată astăzi prin muzică. Tot în această zi, familia
sa ar fi dorit să-l înmormânteze la Glendale Forest Lawn din Los Angeles, însă ceremonia, extrem de restrânsă, a fost amânată pentru 3 septembrie.

La New York, în Brooklyn, Spike Lee aşteaptă în jur de 20.000 de fani la un „party de cartier”, la care DJ Spinna va mixa pe toate melodiile celebre ale artistului.

„La final, vom cânta cu toţii «La Mulţi Ani, Michael!». Ne vom a sigura că ne aude. În întreaga lume, oamenii îl vor celebra. Dar el va auzi Brooklynul”, declara recent cineastul.

În Parcul Herăstrău din Capitală, de la 18.00, va fi inaugurată azi Aleea Michael Jackson. La intrarea Arcul de Triumf va fi amplasat un ecran uriaş, pe care vor fi proiectate videoclipuri şi imagini din concertul de la Bucureşti, din 1992, considerat cel mai bun din cariera artistului. Evenimentul este pus la punct de ProFM şi MTV.

ProFM a iniţiat, de altfel, campania prin care 19.000 de fani au semnat o petiţie cerând Primăriei Capitalei o alee cu numele starului şi a creat un post de radio on- line - ProFM Michael Jackson - care transmite exclusiv muzica lui.

Seara se poate încheia în Hard Rock Cafe, care a pregătit un concert-tribut, de la 22.00. „A Rock Tribute to The King” va fi prezentat de Eda Marcus, moderatoarea emisiunii „Muzică şi Muzichie” de la TVR 2, şi-i va avea ca invitaţi pe Paur (Antract), Vlase (ZOB), Oana Maria Stoica (Highlight Kenosis), Cristi Dumitrescu (Voodoo - Iris Family) şi The Blue Spirit.

Biletul costă 25 de lei. Un program
special în memoria starului va avea şi Europa FM. În „Weekendul special Michael Jackson”, fanii pot câştiga CD-uri din perioada Motown, tricouri oficiale London O2 şi DVD-uri cu biografia lui.

„Pe insulă cu Elvis Presley”

La aproape trei luni de la moartea sa - cauzată, o confirmă recent analizele medicilor
legişti, de o doză letală de Propofol, un anestezic puternic - posteritatea ţine cu dinţii de aura fabuloasă a personajului.

Pe lângă filmuleţul care îl arată în viaţă, coborând din am bulanţă sau din elicopter, şi care repune în circulaţie ironicul mit al „insulei pe care Elvis Presley, Jim Morrison, 2Pac s-au retras”, zeci de oameni care pretind că l-au cunoscut în deaproape scot nonşalant aşii din mânecă: secretele lui Michael.

Cât timp presa se va zbate să dezlege puzzle-ul vieţii lui, fanii îi vor cumpăra muzica. Post-mortem, starul a câştigat 100 de milioane de dolari şi se presupune că suma se va dubla până la sfârşitul anului.sursa: evenimentul zilei

Un comentariu:

 1. de fapt e vorba de 29 august, articolul va apare maine...
  sincer , nici acum nu mi-a trecut durerea pe care o resimt, nici acum nu-mi vine sa cred...
  michael a fost genial, dar cat a fost in viata nu am reusit sa avem grija de el, l-am ridiculizat, am intrat cu bocancii in viata lui si f multi i-au cunoscut muzica abia dupa ce a murit...

  lacrimi imi curg pe obraz
  durerea-i nesfarsita...

  RăspundețiȘtergere