Medicul lui Michael Jackson va fi acuzat de omor prin imprudenţă

Medicul lui Michael Jackson va fi acuzat de omor prin imprudenţă

Medicul personal al lui Michael Jackson, Conrad Murray, va fi acuzat de omor prin imprudenţă în mai puţin de două săptămâni, informează FOX News, citând surse din justiţie.Iniţial, sursele spuneau că medicul Conrad Murray ar putea fi arestat mai devreme de miercurea viitoare, dar organele de investigare au decis să mai facă o cercetare la o farmacie din Los Angeles pentru a aduna mai multe dovezi împotriva lui. Arestarea cardiologului Murray este aşteptată în următoarele săptămâni, potrivit NewsIn.
Conard Murray nu este singurul doctor acuzat de moartea megastarului de pe 25 iunie. Surse din justiţie au mai declarat că mai vechiul dermatolog al lui Jackson, Arnold Klein, va fi acuzat de malpraxis. Investigatorii lucrează încă la cazul Klein şi, cel mai probabil, nu va putea fi arestat în mai puţin de două săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al procuraturii din Los Angeles, Jane Robison, a negat că procurorii ar fi decis să-l incrimineze pe cardiologul lui Michael Jackson.
"Până când poliţia nu-şi va încheia investigaţiile şi nu va aduce dovezile pe biroul meu, nu se poate spune cine şi de ce anume va fi acuzat", a spus Robison.

Iniţial, investigatorii au sperat că îl vor putea incrimina pe Murray cu o acuzaţie mult mai gravă decât omor prin imprudenţă, dar procurorii sunt îngrijoraţi că instanţa nu-l va putea închide fără suficiente dovezi.

Surse ale legii au mai precizat că Murray a recunoscut că i-a administrat intravenos anestezicul Propofol Regelui Pop pentru a-l ajuta să doarmă, cu doar câteva ore înainte de moarte, iar acest anestezic a fost ultimul factor care ar fi contribuit la moartea artistului în vârstă de 50 de ani.

Potrivit tabloidului britanit “The Sun”, dr. Conrad Murray le-ar fi spus poliţiştilor, la începutul lunii august, că îi pusese deja lui Jackson, cu câteva ore mai înainte de deces, o perfuzie cu Propofol, un anestezic folosit în chirurgie. Cântăreţul s-a temut însă că efectele acestuia nu vor fi destul de puternice şi i-a cerut unui angajat să-i facă o injecţie de Demerol, un analgezic foarte puternic. Combinaţia de Demerol şi Propofol (denumire comercială Diprivan) a determinat un atac de cord.

Se pare că Murray dormea şi nu a intervenit prompt atunci când inima lui Jackson s-a oprit. Când s-a trezit, l-a găsit pe cântăreţ mort şi a încercat disperat să îl resusciteze. Dr. Murray le-ar fi spus poliţiştilor că îi administra Propofol lui Michael, la două zile de la decesul acestuia, în 25 iunie. Propofolul se poate administra intravenos prin perfuzie, pentru ca doza să nu fie luată toată odată, iar ritmul cardiac al pacientului şi nivelul de oxigen din sânge trebuie monitorizate. Anchetatorii nu au găsit însă acasă la Jackson echipamente de monitorizare.

Avocatul lui Murray, Ed Chernoff, a afirmat permanent că acesta nu i-a dat lui Michael nici un medicament de natură să îi provoace moartea.
Doctorul lui Michael Jackson, Conrad Murray, anchetat de poliţie în dosarul morţii megastarului, a făcut, miercuri, prima declaraţie publică, prin intermediul YouTube, în care mulţumeşte susţinătorilor şi afirmă că a spus autorităţilor doar adevărul, potrivit presei britanice.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unui atac cardiac.

sursa :cotidianul

Un comentariu: