A murit "tăticul surprizelor"

Lumea televiziunii e in doliu. Celebrul regizor, realizator şi producător tv Valeriu Lazarov s-a stins din viaţă, in noaptea de luni spre marţi, in locuinţa sa din Madrid, Spania, acolo unde trăia, de ani buni, impreună cu soţia lui, Augusta. “Tăticul surprizelor” a murit la 73 de ani, după ce a petrecut peste jumătate de veac în compania celei mai mari iubiri: televiziunea. O iubire din care numai în România ultimilor ani s-au născut vedete una şi una, de la Andreea Marin şi Mircea Radu, la Dan Negru şi Raluca Moianu.

“Eu nu am vise sau, dacă am, nu mi le amintesc. Când sunt pe jumătate treaz, îmi place să-mi imaginez ce va spune lumea despre mine când voi fi mort! Că am făcut ceva să-i distrez ori am trecut neobservat”.Vestea morţii lui Valeriu Lazarov a căzut ca un trăsnet, ieri dimineaţă, în inimile tuturor celor care l-au cunoscut şi care i-au fost colaboratori. Deşi avea 73 de ani şi tocmai suferise o operaţie la colon, faimosul om de televiziune părea că este în formă maximă.

Andreea Marin, de pildă, cea pe care Lazarov a transformat- o în Zâna surprizelor, declara ieri, plângând, că a vorbit cu el, la telefon, cu doar câteva zile în urmă şi că nimic nu anunţa nenorocirea ce avea să vină.

Lazarov a murit în noaptea de luni spre marţi, în casa lui din Tres Cantos, din Madrid. Potrivit unui comunicat al familiei Lazarov, Valeriu a decedat din pricina unor complicaţii apărute după intervenţia chirurgicală la colon. El va fi înmormântat astăzi la Madrid. Imediat după ceremonie, la Bucureşti va avea loc o slujbă religioasă ortodoxă.

Supranumit “Mister zoom” pentru stilul său unic de a filma personajele, Lazarov a marcat puternic televiziunea de divertisment din Spania, Italia şi România, cu producţii precum celebra “Surprize, surprize”.

Valeriu Lazarov s-a născut la Bârlad, pe 20 decembrie 1935. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie.

În august 1968 a ajuns în Spania, unde a lucrat 11 ani, în special pentru postul public de televiziune. În 1979, Lazarov s-a mutat în Italia unde a lucrat pentru Silvio Berlusconi. În 1989 a revenit în Spania ca director general al postului Tele 5, până în 1994.

Realizatorul tv despre soţia lui: "Augusta e cea mai importantă femeie"

Soţii Augusta şi Valeriu Lazarov, în urmă cu puţini ani, zâmbitori şi fericiţi, ca-n prima zi de relaţieValeriu Lazarov s-a căsătorit cu Augusta Dumitraşcu în 2004, după doi ani de relaţie, asta contrar cârcotaşilor care nu le dădeau prea mari şanse, având în vedere că între ei exista o diferenţă de vârstă de 37 de ani.

Legătura lor amoroasă a început exact în momentul în care Augusta a intrat în echipa lui Lazarov, în 2002, ca prezentator al emisiunii “Babilonia”.

În 2003, după ce contractul emisiunii sale cu Antena 1 a expirat, Augusta a primit funcţia de director de dezvoltare internaţională la “Prime Time World” şi “Sagitarius Communications”, firmele lui Valeriu Lazarov, şi a plecat la Madrid.

Cerută de nevastă în seara de Crăciun

Tot în anul 2003, în seara de Crăciun, Augusta a primit de la Valeriu Lazarov inelul de logodnă.

Cei doi au dorit o ceremonie intimă. Aşa se face că la nunta din 2004 a celor doi, când Augusta a renunţat la ortodoxism şi s-a convertit la iudaism, nici Andreea Marin, Raluca Moianu sau Dan Negru nu au fost prezenţi. “Augusta e cea mai importantă femeie din viaţa mea”, afirma Lazarov înainte de nuntă.

A mai fost căsătorit de cinci ori!

Didi Sherman, a patra soţiePână la Augusta, Valeriu Lazarov a mai fost însurat de cinci ori! Într-un interviu din 2002, publicat de “El Mundo”, Lazarov dezvăluia: “Am fost căsătorit de două ori în România, dar nu am avut copii. Apoi au fost Elsa, Didi şi acum e Sonia, cu care am doi copii! Dacă am fost Elsa Baeza, a treia soţieobsedat de căsătorie, de femei? Nu, mai degrabă am fost mereu în căutarea unui echilibru. Dacă ar trebui să iau viaţa de la capăt, tot cu Sonia aş face-o”.

Cu Elsa Baeza (62 de ani), cântăreaţă şi actriţă, a fost căsătorit din 1970 până în 1973. Cei doi au avut un copil, pe Valerio. Cu actriţa americană Didi Sherman (64 de ani), a patra nevastă, cu care are doi băieţi, Valeriu a stat din 1978 până în 1987. Didi a jucat într-una din versiunile filmului “Tarzan”.

I-a făcut celebri!

Valeriu Lazarov a fost “tăticul” multor vedete de la noi. Datorită lui, Andreea Marin, Raluca Moianu, Mircea Radu, Dan Negru şi Cosmin Cernat au devenit cunoscu
ţi în fiecare colţ al ţării. În plus, în cazul Andreei şi al lui Mircea, Lazarov a fost cel care i-a lansat în lumea divertismentului, făcându-i să renunţe la rolul de prezentatori de ştiri.

Valeriu Lazarov (centru), înconjurat de vedetele lui, într-o fotografie făcută acum câţiva ani

Andreea Marin-Bănică: "A fost un domn"

“A fost într-adevăr un mare domn. Mă încuraja să am îndrăzneala de a visa până departe”, ne-a spus, plângând, Zâna surprizelor, care pregătea un nou proiect cu celebrul producător . Lazarov ţinea atât de mult la Andreea Marin, încât a declarat că şi-ar fi dorit să o năşească el pe Ana Violeta, fiica Andreei şi a lui Ştefan Bănică jr. “Ne-ar fi plăcut să fim naşii micuţei Ana Violeta, însă Andreea nu ne-a propus”, povestea producătorul în 2007.

Cosmin Cernat: "El m-a creat"

Cosmin Cernat a prezentat două formate de succes ale lui Lazarov: “Ploaia de stele” şi “Bine ai venit la nunta ta”. “În materie de divertisment, el e cel care m-a creat”.

Dan Negru: "A inventat divertismentul"
“O oră cu Lazarov echivala cu patru ani de facultate de jurnalism. Practic, el a revoluţionat televiziunea în România, el a inventat divertismentul de calitate de la noi”.

Raluca Moianu: "Mi-a schimbat existenţa"
Raluca Moianu, prezentatoarea emisiunii “Iartă- mă”, mărturiseşte că, dacă nu l-ar fi întâlnit pe Lazarov, viaţa ei ar fi fost alta: “E omul care mi-a schimbat viaţa, a fost profesorul meu, un maestru”.

Mircea Radu: "Mi-aş dori să pot merge la înmormântare"

“Valeriu Lazarov, pentru mine, a fost, deopotrivă, tată - când îmi dădea sfaturi pentru viaţa personală. A fost ca un frate mai mare - când râdeam împreună de diverse situaţii, dar şi un profesor. Mi-aş dori să pot merge la înmormântarea lui”, a declarat Mircea Radu pentru Libertatea.
Teo Trandafir
Teo Trandafir: "Eram fascinată de el"
Chiar dacă nu a prezentat vreuna dintre emisiunile lui Lazarov, Teo Trandafir s-a intersectat cu el. “Când am acceptat să preiau conducerea postului Romantica, am stabilit o întâlnire cu Valeriu Lazarov pentru a mă sfătui cu el. Am fost foarte timorată şi eram fascinată de el, de cât de multe lucruri ştia şi de faptul că a acceptat imediat să mă primească”.

Silvio BerlusconiJulio IglesiasA fost prieten cu Berlusconi şi Iglesias

În cei 40 de ani petrecuţi în slujba audiovizualului, Valeriu Lazarov a câştigat prietenia unor nume sonore. Unul din aceştia fost cântâreţul Julio Iglesias (foto dreapta), pe care Lazarov l-a adus de câteva ori şi în România. Æi premierul italian Silvio Berlusconi (foto stânga) s-a numărat printre prietenii românului. Lazarov a lucrat pentru trustul de presă al acestuia mai bine de 10 ani.

Avere de peste 55.000.000 €

Anul trecut, averea lui Valeriu Lazarov a fost estimată la 53-55 de milioane de euro. Cu această sumă, celebrul producător ocupa un comod loc 144 în “Top 300 cei mai bogaţi români”, realizat de revista “Capital”. “Am cunoscut şi ani mai buni”, declara atunci Lazarov. Faimosul om de televizune era patronul a şase firme în România, cele mai multe din domeniul media, dar era şi acţionar la o companie de telecomunicaţii din Spania, la o alta de telefonie din Japonia, dar şi la televiziuni precum CNN şi Antena 3 Spania.

“Am cinci copii şi, dacă vrei să le dai o bună educaţie, te costă o groază de bani. Banii n-au fost un lucru important pentru viaţa mea şi nici acum nu sunt”, spunea recent Lazarov. Acum, averea va fi împărţită între soţia lui, Augusta, şi cei cinci copii. Asta dacă nu există un testament care să stipuleze altceva

.Articol semnat de Izabela Ionita, Cristina Ologeanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu