Patru escroci au inselat cu 150.000 de euro zeci de oameni promitand "Prima Casa"
Programul Prima Casa este si un prilej de escrocherii pentru romanii inventivi. Patru persoane care se prezentau drept angajati ai primariilor sau ai serviciilor secrete au reusit sa insele mai multe familii si sa le ia banii.

Conform purtator de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, este vorba despre doua femei si doi barbati care lucrau la o agentie imobiliara. Acestia promiteau celor care doreau sa obtina o locuinta prin programul Prima Casa, ca vor intermedia tranzactia. Cei patru le spuneau cumparatorilor ca trebuie sa plateasca numai 60.000 de euro, restul de bani urmand sa fie subventionati din fondurile Agentiei Nationale pentru Locuinte sau din cele ale Primaria sectorului 5.

Escrocii faceau rost de contracte de vanzare-cumparare de la oficiile postale, le atribuiau un numar de inregistrare si obligau doritorii sa incheie un antecontract si sa plateasca un avans intre 5000 si 8000 de euro, informeaza antena3.

Astfel, s-au adunat peste 29 de plangeri inregistrate de politisti prejudiciul ridicandu-se la suma de 150.000 de euro.

Autoritatile au reusit sa recupereze aproximativ 35% din acesti bani, prin sechestrul pus pe mai multe bunuri care apartin celor patru suspecti. Este vorba despre echipamente
IT si un autoturism de lux.

Trei dintre cei patru au fost arestati preventiv si au interdictia de a parasi localitatea. A patra persoana, o femeie, nu a fost gasita pana in prezent.

sursa;presa online.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu