Prinţesa Diana - scurtă biografie

"Prinţesa inimilor” sau „prinţesa poporului”, aşa cum au denumit-o britanicii, Diana a intrat în istorie prin bunătatea, graţia, dar şi prin destinul ei tragic.
Viitoarea soţie a moştenitorului tronului Marii Britanii, Diana Frances Spencer, s-a născut la 1 iulie 1961 la Park House, casa pe care părinţii săi au închiriat-o pe moşia reginei Elisabeta a II-a de la Sandringham, Anglia. După ce tatăl său a dobândit titlul de conte, în 1975, Diana a devenit cunoscută drept Lady Diana Spencer.

La numai 20 de ani, tânăra educatoare Diana Spencer a devenit soţia prinţului moştenitor al Marii Britanii, Charles, în vârstă de 33 de ani. Nunta secolului, aşa cum a fost denumită ceremonia de căsătorie a celor doi, a avut loc în 29 iulie 1981, fiind vizionată de sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Trei ani mai târziu, Diana era mamă a doi copii, prinţii William şi Henry.

Prin atitudinea şi comportamentul ei, tânăra prinţesă a câştigat simpatia britanicilor şi a lumii întregi. Diana a devenit însă treptat nefericită ca urmare a lipsei de afecţiune din partea prinţului Charles.

Problemele cuplului au fost mediatizate intens, Diana devenind cea mai fotografiată femeie din lume.

După despărţirea oficială de Charles în 1992, Diana a continuat să promoveze numeroase acţiuni umanitare, cum ar fi sprijinirea bolnavilor de SIDA şi campania împotriva minelor anti-personal, atrăgând şi mai mult dragostea oamenilor.

În august 1996, Diana şi Charles au divorţat, iar ea a primit titlul de prinţesă de Wales, renunţând la cel de "alteţă regală".

Prinţesa inimilor şi-a încheiat viaţa la numai 36 de ani, în mod tragic. În noaptea de 30 spre 31 august 1997, Diana a murit împreună cu iubitul ei, milionarul egiptean Dodi Al Fayed, în urma unui accident de maşină.

Moartea Dianei a şocat lumea întreagă.

FunerariileViaţa ei în poze
Elton John - Goodbye Englands Rose
sursa:adevarul.ro

2 comentarii:

  1. superb om... pacat ca a plecat prea curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este, ea ramane in inimile noastre, era atat de deosebita...

    RăspundețiȘtergere