Simona Tache, despre "barbatul-copil" si "jucariile" sale

In caz ca va intrebati ce mai face Simona Tache, va spun eu: este ok, are blogul ei si scrie...la capacitate maxima . Daca nu stiti cine e Simona Tache, rusinica! (desi ma indoiesc ca n-o stiti). Ei, bine este tipa aia draguta, energica si pusa pe fapte mari, care a incercat de toate cat era la Catavencu - de la munca de jos, gen dat cu trafaletul, pana la debarasat mese (experiente relatate in detaliu in ziarul cu pricina si condimentate, evident, cu umorul caracteristic). Am stat putin de vorba cu ea despre barbati si capriciile lor si iata ce a rezultat.

Ce sunt barbatii si de ce avem nevoie de ei?

Niste copii mari, cu brate puternice si obrazul aspru, fara de care viata ar fi lipsita de adrenalina, deci mult mai plictisitoare si mai putin interesanta. Suna cam cheesy, da' ma voi replia in cele ce urmeaza...

De unde vin barbatii?

De la bere, de la fotbal cu baietii... Unde se duc? De obicei, la televizor sau la computer, sa se joace.

Ii iubim sau este o simpla necesitate?

Ii iubim si ne sunt simpatici. Pentru tot ce e "simpla necesitate" s-au inventat deja serviciile contra-cost. Nu exista inca o firma cu care sa te certi, la misto, pentru ca si-a lasat (iar!) sosetele aiurea, in loc sa le duca la cosul de rufe. Si nici una care sa-ti trimita, la cerere, pe cineva care sa stea langa usa, in palton, si sa intrebe nervos: "Crezi ca o sa te decizi saptamana asta cu ce sa te imbraci? Deja am transpirat asteptandu-te ca prostu' si ar trebui sa ma schimb."

Cum ar arata o planeta locuita si condusa de femei? Cum crezi ca se descurca Xena, de una singura?

Problemele unei planete populate exclusiv de femei s-ar invarti in jurul dietelor, ojelor, rochitelor si rujurilor. Marile decizii politice s-ar lua in momentele de fragilitate maxima, adica in perioada aceea a lunii in care femeia e mai plangacioasa, mai impulsiva si mai capricioasa. Am scris, la un moment dat, un fel de proza SF despre asta, poate fi citita aici.

De cati barbati este nevoie pentru a muta mobila? Dar pentru a face o bomba atomica?

De cel putin doi e nevoie ca sa rezolve ambele probleme simultan. Dupa ce, in timp ce trag de dulapuri, vor discuta despre focoase, avioane, elicoptere si ultimele 234 filme cu batai, vor ajunge, cu siguranta, si la compozitia bombei atomice. Daca nu sunt sotiile prin preajma, vor aborda chiar si cazurile unor bombe mai mici, blonde sau brunete, zarite in ziua cu pricina pe strada.

Cat de copil este un barbat? La ce varsta crezi ca este gata sa renunte la jucarii?

La nici o varsta nu e gata un barbat sa renunte la jucarii. Tataie are 82 de ani si se distreaza calculand periodic cate zile a trait. Mamaie n-ar face niciodata asa ceva, ea are alte preocupari: viseaza la o noua masina de spalat.

Care sunt jucariile preferate ale unui barbat parlamentar? Dar ale unui director de multinationala? Dar ale unui barbat ziarist?

N-am aprofundat laditele cu "jucarii" ale tuturor acestor categorii, dar nu cred ca are prea mare importanta profesia. Sunt cam aceleasi. Mai multe despre ele, aici.

Ce barbat celebru ti-ar fi placut sa fii?

Pot sa optez pentru mai multi? Mi-ar fi placut sa fiu grupul Monty Phyton...

Ce preferi: sot sau amant?Superman sau Batman?Obama sau Sarkozy?

Sot, Batman (Superman mi se pare cam papagal), Obama (nu ma omor dupa francezi). Intre Bond si James Bond n-as putea opta. N-am reusit niciodata sa le urmaresc prestatia pana la capat, filmele sunt intotdeauna mai lungi cu cel putin doua ore decat mi-ar conveni mie.

Daca barbatii ar fonda un partid doar al lor, care ar fi sloganul?

"Sa-mi bag..., ati vazut ce gol a dat aseara Ronaldinho?"

Care crezi ca este decalogul barbatilor?

1. Niciodata nu se declara numarul real de beri consumate. Cel putin 2 vor fi trecute obligatoriu sub tacere.
2. A insoti o femeie la cumparaturi e cea mai lenta si mai dureroasa metoda de sinucidere.
3. Nici o zi fara Discovery sau National Geographic.
4. Trebuie sa gasesc un loc mai bun sa-mi ascund sosetele.
5. Nu mai am suficienta memorie la computerul cumparat saptamana trecuta. Trebuie sa fac un upgrade.
6. Trebuie sa aflu urgent diferenta dintre ruj si gloss.
7. M-am ingrasat. Renunt la carne. Trec pe pilaf cu paine.
8. Fotbalul e viata mea.
9. Fotbalul e viata mea.
10. Fotbalul e viata mea.

sursa:feminis.ro/autor articol: Oana Scarlet/22.o7.2009/

http://www.feminis.ro/divertisment/filozofie-de-viata/simona-tache-despre-barbatul-copil-si-jucariile-sale-3746

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu