ULUITOR! Dinamo a-ntors meciul pierdut 3-0 cu Slovan Liberec

Ceea ce părea imposibil cu numai 3 ore în urmă, s-a întîmplat. După ce Dinamo Bucureşti a pierdut cu scorul de 3-0 (la "masa verde") manşa tur a întîlnirii cu cehii de la Slovan Liberec, "cîinii roşii" au reuşit să cîştige manşa retur, disputată în deplasare, tot cu 3-0. Astfel, meciul a fost trimis în prelungiri. Pentru că şi după cele două reprize de prelungiri scorul nu s-a modificat, a fost nevoie de loteria loviturilor de la 11m. Nici prima serie de cîte 5 lovituri nu a făcut lumină, fiecare echipă marcînd cîte 4 goluri. Abia după încă 5 serii de cîte o lovitură s-a decis cîştigătorul. Dinamo a cîştigat cu 9-8 la penalty-uri (scor general 12-11).

Comentatorii partidei au spus că niciodată, în istoria participărilor europene, o echipă românească nu a reuşit să revină după o înfrîngere la două goluri, pe teren propriu, darămite la trei... Cu atît mai mare performanţa fotbaliştilor dinamovişti.

Spre deosebire de anul trecut, cînd din 5 echipe româneşti, nici măcar una nu a reuşit să acceadă în grupe, acum 3 din 4 echipe au reuşit această performanţă. CFR-ul a trecut de FK Sarajevo cu 2-1 (scor general 3-2) iar Steaua de scoţienii de la St. Patrick's cu 2-1 (scor general 5-1). Numai Sporting Vaslui s-a împiedicat, însă a şi dat piept cu cel mai puternic adversar, AEK Atena (multiplă participantă în grupele UCL). La acestea 3, se adaugă şi FC Timişoara, venită din play-off-ul UCL. Deci avem 4 echipe în grupele Europa League + 1 în grupele UCL (Unirea Urziceni).
Să fie fotbal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu