Un ufolog si un academician roman demonteaza uluitoarea poveste din Mexic "Extraterestrul nu seamana cu nimic"

sâmbata, 29 august 2009
CAPCANA. "Extraterestrul" din Mexic a fost gasit prins de o cursa de soareci
OPINIE. Ufologul Ion Hobama crede ca "extraterestrul" a fost fabricat de expertii in trucaje cinamatografice
SPECIE. Antropologul Constantin Balaceanu-Stolnici crede ca fiinta seamana cu o maimuta neobisnuita
Doi reputati specialisti romani, in antropologie si ufologie, considera extraterestrul din Mexic drept o gluma menita doar sa distreze publicul larg. Cu toate acestea, colegii lor din Mexic sustin ca analizele de laborator au aratat ca ADN-ul fiintei nu este de origine pamanteana.
Mihai Niculescu


Ufologul mexican Jaime Maussan e convins ca fiinta prinsa de un fermier intr-o cursa de soareci nu provine de pe Pamant. Maussan sustine ca a trimis mostre din tesutul creaturii la patru laboratoare din Canada si Mexic, iar specialistii de acolo i-au raspuns ca acesta nu seamana cu nimic cunoscut de pe Pamant.
In plus, ufologul mexican este uimit de faptul ca trupul extraterestrului nu a putrezit timp de doi ani, cat a fost pastrat intr-un seif. Oamenii de stiinta romani nu cred insa ca poate fi vorba despre o fiinta extraterestra, capturata intr-o cursa de soareci.
Reputatul ufolog roman Ion Hobana, presedinte al Asociatiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate, il considera drept o "facatura", pentru deliciul opiniei publice. "Este o imagine-compozit, inspirata din benzile desenate si filmele de mana a treia. Probabil ca cine a realizat faptura, a facut-o exact cum se procedeaza in filme, la efectele speciale... mulaje din materiale care imita tesutul biologic", crede Hobana, care aminteste de un caz similiar, "autopsia unui extraterestru", in care chiar cel care a filmat a recunoscut pacaleala.
De altfel, asa-zisul extraterestru din Mexic nu seamana cu nimic cunoscut. "Are o fata triunghiulara cu ochi mari si coada unui animal preistoric... este clar o imagine compusa", considera ufologul. In plus, exista foarte multe contradictii, crede Hobana. "S-a afirmat ca au fost trimise mostre de tesut in laboratoare din Mexic si Canada... de ce nu li s-a precizat numele... de ce nu in SUA? Apoi, pe de o parte se spune ca tesutul era foarte degradat, iar apoi se afirma ca celulele nu erau de origine pamanteana... in acest caz, de ce nu s-au publicat rezultatele analizei ADN ?", a intarit el.
De aceeasi parere este si renumitul antropolog, academicianul Constantin Balaceanu Stolnici. "Nu poate fi vorba de dovezi in aceasta situatie, cazul nu a fost prezentat nicaieri in revistele stiintifice. Privind fotografiile, seamana cu o maimuta cu un cap mare, dar cu un maxilar mai mic decat cel de maimuta", considera antropologul. "Este o gluma, o fantezie... daca ar fi un extraterestru, de ce sa aiba aspectul unui animal inferior? De ce sa nu fie, poate, un catel, o pisica, un animal de joaca al unui extraterestru", a spus amuzat academicianul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu