Afla povestea fascinanta din spatele decorurilor de la "Aniela"!

publicat: 9 Septembrie 2009

Scenografa Oana Radu a realizat 96 de decoruri interioare si a reconstruit chiar o parte de strada din Bucurestiul de odinioara, care reproduce in detaliu arhitectura romaneasca a epocii, caracterizata prin imbinarea elementelor romantice, neo-clasice si brancovenesti, pentru primul serial romanesc de epoca, «Aniela», produs de Promance si difuzat din 14 septembrie, de luni pana vineri, de la ora 20:30, ACASA.


Palatul Mogosoaia, o locatie de vis pentru "Aniela"! FOTO!
Radu Mada si Adriana Popa au creat peste 1000 costume pentru «Aniela»! FOTO!
Casa Vulturesco ascunde secretele epocii, in “Aniela”!
Oana Radu a inceput documentarea in urma cu un an, a citit o intreaga biblioteca cu carti de specialitate si s-a inspirat din filme si din fresce ale anilor 1900 pentru a realiza decorurile din “Aniela”. In sase luni, s-au contruit cele 96 de decoruri interioare special pentru aceasta productie, inclusiv o parte de strada din epoca respectiva, denumita “Ulita Mare”, care prin arhitectura si atmosfera creata incearca sa reinvie anii uitati ai perioadei La Belle Epoque.

«Intreaga strada contine numeroase decoruri interioare si exterioare (atelier modista, bacanie, iaurgerie, restaurant familiar, redactie de ziar, chocolaterie, magazin de jucarii, brutarie etc.), care dau un plus de farmec si realism. Fiecare detaliu a jucat un rol important pentru a crea un intreg realist si armonios. De la stucaturile peretilor, ancadramentele de usi si ferestre, pardoseli cu intarsii de diferite esente de lemn, clante turnate, pana la intrerupatorul de lumina din casa Vulturesco. Fiecare decor in parte a fost greu si complicat atat ca realizare, cat si concept, pentru ca au fost foarte multe detalii de arhitectura, de la pereti plini de stucaturi si patine, usile cu ornamente volumetrice sau pictate, pana la recuzita cea mai mica, toate decorile fiind tratate foarte atent si realist, cat mai aproape de film ca realizare», marturiseste scenografa.

Intreaga recuzita de la mobilier, perdele, covoare, tapiterii pana la vesela, tablouri si alte obiecte decorative, a fost aleasa cu mare atentie, intocmai pentru a reda viata celor bogati si a celor saraci: «Dupa o documentatie amanuntita ce a durat luni de zile, a inceput achizitionarea recuzitei: mobilier, draperii, corpuri de iluminat, etc. Perioada de gasire a acestora si achizitionarea lor a fost foarte palpitanta, multe dintre ele aducandu-se din China: o parte din clante, corpuri de iluminat, ceva mobilier, sfesnice, oglinzi etc. Altele au fost achizitionate de la antichitati, pentru ca nu mai au replica in zilele noastre, ori nu se mai folosesc, ori si-au modificat forma, asa ca atrebuit sa achizitionam linguritele de agitat, strecuratoarea de ceai, care era diferita de cea de azi, lingurita de stors lamaie, trusa de croitorie, ondulatorul de par (drotul), sticle de parfum, trusa de doctor etc. Mobilerul, in mare parte existent in depozitele MediaPro, a fost reconditionat. Avem nu mai putin de 20 de dormitoare. A fost interesant si greu sa adunam atat de multa recuzita (de la recuzita mare la recuzita mica) pentru cele 96 de interioare, fiecare detaliu trebuind sa dea culoare si personalitate decorului”, adauga Oana Radu.

Oana a acceptat invitatia echipei de la „Povestiri de noapte” de a le fi ghid pe platourile de filmare de la „Aniela”, astfel ca telespectatorii vor putea afla povestea fascinanta din spatele decorurilor primului serial romanesc de epoca joi, 10 septembrie, de la ora 22:00, ACASA.sursa:www.acasatv.ro

http://www.acasatv.ro/serial-romanesc-de-epoca/afla-povestea-fascinanta-din-spatele-decorurilor-de-la-aniela.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu