A murit Nicu Constantin


Renumitul actor a încetat, azi, din viaţă, la ora 16.50, la Spitalul
Militar, după o suferinţă de peste patru luni. Artistul în vârstă de 70 de ani a fost internat pe 11 mai la Spitalul Militar Central din Bucureşti, din cauza unei afecţiuni pulmonare severe. La începutul lunii iulie, medicii au vrut să îl transfere de la reanimare la o secţie medicală obişnuită, însă starea lui de sănătate era oscilantă şi au hotărât să îl menţină în secţia ATI. Dobrogeanul Nicu Constantin era originar din Eforie Sud, din părinţi cu origini balcanice - mama lui s-a născut în Grecia, iar tatăl în Albania.

Potrivit directorului Spitalului Militar, generalul Ioan Sârbu, Nicu Constantin a suferit un stop cardiorespirator la ora 14.00 , medicii reuşind atunci să îl readucă la viaţă. Două ore mai târziu actorul a suferit un alt infarct şi, de această dată, eforurile medicilor
de a-l resuscita au fost zadarnice. Decesul s-a pronunţat în jurul orei 16.50.

O carieră impresionantă

A absolvit, la Constanţa, cursurile Liceului de Marină, iar în Bucureşti a urmat Şcoala de Arte. În 2001, a fost desemnat cetăţean de onoare al localităţii natale şi, în acelaşi an, a fost distins cu Ordinul Cultural, clasa I. Până în anul 2000 a încântat publicul de pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii, iar în perioada 1979-1982 a fost actor al Teatrului de Operetă "Ion Dacian".

Din palmaresul său mai fac parte peste 30 de filme de scurt şi lung metraj, 600 de emisiuni de radio şi peste 300 de emisiuni de televiziune.

În 2005, în cadrul Galei Uniter, a primit premiul special pentru teatru de revistă, iar în 2006, premiul Uniter pentru întreaga activitate.

Pentru că ochelarii îi sunt o marcă personală, actorul, care nu o dată a amintit cu ironie despre ei, a ales să-i folosească în titlul cărţii autobiografice, "Ochelarii miraculoşi". Suporter înfocat al echipei de fotbal Rapid, a dedicat o melodie “mingicăriilor” şi istoriei clubului giuleştean.


Nicu Constantin s-a căsătorit ad-hoc cu Măndiţa, una dintre cele mai cunoscute voci ale Teatrului de Operetă, în urmă cu mai bine de 20 de ani, în America. El a povestit într-o emisiune de televiziune că, deoarece şi-a dorit o căsătorie mai mult decât discretă, a fost nevoit să participe la eveniment cu haine
de împrumut.

Actorul a jucat, de-a lungul carierei, si in peste 20 de filme, printre care "Împuşcături pe portativ" (1966) - filmul său de debut, "Vin cicliştii" (1968), "Alo, aterizează strabunica" (1981), Secretul lui Bachus (1983), Muschetarii in vacanţă (1984), şi "Ministerul comediei" (1999)."A dispărut un actor unic"

Stela Popescu: "Îmi pare foarte rău să aflu că a plecat dintre noi un mare actor. A fost un foarte bun actor şi un om plin de haz şi este o mare pierdere pentru lumea artistică. În ultima vreme, prea mulţi actori mari au plecat dintre noi. Dumnezeu să-l odihnească!"

Alexandru Arşinel: "Este o veste foarte tristă. A dispărut un actor mare, de excepţie, unic prin calităţile sale. Sunt extrem de marcat!"

Ileana Stana Ionescu: "Sunt dezechilibrată, răvăşită. Nu l-am mai văzut de aproape un an. Regret nespus că ne despărţim de un alt prieten. Dacă există ceva dincolo de această viaţă, îi doresc să găsească compartimentul în care se află fericirea".

Mircea Albulescu: "Dumnezeu să îl odihnească! A fost un om atât de daruit şi atât de îndrăgostit de această meserie încât este o mare pierdere. Sunt oameni care şi după această vârstă sunt atât de preţioşi. A iubit atât de mult spectatorii şi nu putem decât să îi dorim atât de bine meritata odihnă veşnică".sursa:evenimentul zilei

2 comentarii:

 1. Constănţean de-al meu... Un mare, mare actor.
  Cel mai trist e că marii noştri actori, care rînd pe rînd părăsesc scena, nu sunt înlocuiţi de nimeni.

  RăspundețiȘtergere
 2. asa e.

  cat m am rugat sa si revina! Pacat, pacat ca nu a fost asa.

  Un mare suflet, un mare, mare talent!

  Dumnezeu sa l duca intre Ingeri!

  RăspundețiȘtergere