Roman Polanski, arestat pentru ca a facut sex cu o minora acum 32 de ani

Sambata seara, Roman Polanski a ajuns la Zurich, unde se astepta sa fie primit ca un rege, la Festivalul International de Film. Urma sa primeasca un premiu. S-a ales, insa, cu o pereche de catuse.

Polanski a fost arestat preventiv, in baza unui mandat emis in Statele Unite.

Necazurile i se trag din 1977, cand se afla in Los Angeles. Roman Polanski a invitat o fata de 13 ani pentru o sedinta foto la resedinta actorului Jack Nicholson, care nu era acasa. Ulterior, parintii fetei au depus o plangere, acuzandu-l pe regizor ca a drogat-o si apoi a violat-o. Polanski a pledat "vinovat" pentru faptul ca ar fi intretinut relaxii sexuale cu o minora. N-a asteptat sentinta, ci in ianuarie 1978 cineastul a luat avionul catre Europa si nu s-a mai intors niciodata.

Timp de mai bine de trei decenii, s-a "ascuns" in Franta, dar procurorii americani au fost mereu la panda. Iar saptamana trecuta, la auzul vestii ca regizorul va veni in Elvetia, parchetul din Los Angeles a pus la cale arestarea lui.

In replica, artisti faimosi, printre care Costa Gavras sau Monica Bellucci, au semnat o petitie cerand eliberarea lui Polanski.

Franta a condamnat, de asemenea, arestarea regizorului. Ministrul culturii s-a declarat "socat" si a spus ca si presedintele Nicolas Sarkozy urmareste acest caz.

Cu o cariera impresionata, in care a realizat peste 40 de filme, Polanski este unul dintre cei mai apreciati regizori ai lumii. A avut mare succes cu pelicule ca "Un copil pentru Rosemary", "Cartierul chinezesc" sau "Pianistul" si a castigat numeroase premii, printre care un Oscar pentru regie si un Palme d'Or.

sursa:stirileprotv.ro

http://stirileprotv.ro/show-buzz/film-tv/regizorul-roman-polanski-arestat-pentru-ca-a-facut-sex-cu-o-minora-in-1977.html

Un comentariu: