Copiii cu malformatii cardiace pot fi salvati daca sunt operati la timp

Pentru asta este nevoie insa de spitale suficient de incapatoare pentru cei peste 1200 de nou-nascuti care vin pe lume cu probleme la inima, an de an. Din pacate, doar 300 dintre ei pot fi operati la noi in tara.

Ca sa le dea si celorlalti o speranta, campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri" va ajuta la infiintarea unei sectii speciale si in Bucuresti.

Raluca a venit pe lume in a doua zi de Pasti - poate si de aceea este un copil norocos. Acum doua luni a trecut printr-o operatie dificila la inima. Si de atunci parca s-a nascut a doua oara.

Dupa ce a aflat ca e bolnava, mama a dus-o la Constanta, Bucuresti si Cluj, dar niciun medic nu s-a incumetat sa intervina. Singurul spital unde putea fi operata, cel din Targu Mures, era neincapator, iar interventia era contracronometru. Dupa multe eforturi, bebelusul a fost primit intr-o clinica din Germania.

Desi operatia a fost platita cu ajutorul Casei de Asigurari de Sanatate, a sponsorilor si a prietenilor, parintii tot s-au imprumutat ca sa-si achite cazarea in strainatate si inca au datorii. In ianuarie, fetita lor trebuie operata din nou si se gandesc cu groaza ca trebuie sa adune bani pentru o noua deplasare.

Salvarea lor si a multora ar fi infiintarea unei sectii de cardio-chirurgie pediatrica la noi in tara. Acesta este si scopul campaniei "Sansa la viata, sansa la noi amintiri". Initiatorii vor sa vada un astfel de loc la Spitalul Marie Curie din Bucuresti.

sursa:stirileprotv.ro

http://stirileprotv.ro/campanii/sansa-la-viata/copiii-cu-malformatii-cardiace-pot-fi-salvati-daca-sunt-operati-la-timp.html

2 comentarii:

  1. [url=http://www.uguggboots.co.uk/]http://www.uguggboots.co.uk/[/url] andfq [url=http://www.somonclersaleuk.co.uk/]moncler uk[/url] rfmqf [url=http://www.abercrombiesalee.co.uk/]abercrombie[/url] dpgnq [url=http://www.somonclersaleuk.co.uk/]moncler sale[/url] dpbay [url=http://www.uguggboots.co.uk/]http://www.uguggboots.co.uk/[/url] ouyac

    RăspundețiȘtergere
  2. [url=http://abercrombiefrancebuy.org/]http://abercrombiefrancebuy.org/[/url] imqwr [url=http://monclerfemmefr.org/]doudoune moncler[/url] iuelo [url=http://abercrombiefrancebuy.org/]abercrombie france[/url] syttv [url=http://monclerfemmefr.org/]moncler doudoune[/url] wiwej

    RăspundețiȘtergere