La mulţi ani, Draga Olteanu Matei!

(ASIS) - Îndrăgita actriţă de teatru şi film Draga Olteanu Matei împlineşte, astăzi, 76 de ani. "Este o zi normală, ca oricare alta. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat un an şi sper să îmi mai dea şi alţii", ne-a spus Draga Olteanu Matei, care ne-a mărturisit că nu-şi face planuri pentru această zi.

Actriţa a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale", în 1956, şi, după mai bine de cincizeci de ani de carieră, a părăsit Teatrul Naţional, pentru a se retrage la Piatra Neamţ, unde a înfiinţat compania "Teatrul Vostru", unde actorii amatori sînt încurajaţi să evolueze pe scenă.

Draga Olteanu Matei a interpretat peste 50 de roluri în teatru, a jucat în mai mult de 90 de roluri în filme de mare succes, iar în televiziune a avut peste 100 de prestaţii. În prezent, lucrează la scenariul unui serial de comedie intitulat "Sofronia", inspirat după piesa lui Cornel Udrea, Regina Lear. "Iniţial am dorit să fac un film, dar m-am răzgîndit şi am decis să realizez un serial pentru că am mult material. Totodată, lucrez cu trupa Teatrul Vostru, formată din oameni talentaţi şi dăruiţi. A fost un an bogat, am jucat mult. Sper să mai facem cîteva turnee în ţară. Acum, facem repetiţii la piesa Titanic Vals", ne-a spus actriţa Draga Olteanu Matei. La ceas aniversar, îi dorim multă sănătate, fericire şi putere de muncă!

Ingrid Ciofoaia


sursa:

http://www.evenimentul.ro/articol/la-multi-ani-draga-olteanu-matei.html

2 comentarii:

  1. La multi ani, stimata doamna! Sa ne bucurati in continuare tot la fel de mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma inchin in fata acestei DOAMNE a teatrului romanesc. Sa ne traiti "Ani multi!" de acum incolo, cu multa sanatate alaturi de cei dragi. Cu mult respect,Elena Lemnaru -Bacau.

    RăspundețiȘtergere