Michael Jackson, cinci nominalizări postumeMichael Jackson a primit cinci nominalizări American Music Awards, la aproape patru luni după ce subita sa moarte, care l-a transformat într-unul din cel mai bine vânduţi artişti al anului, conform organizatorilor AMA.
Starul pop, decedat la 50 de ani, în luna iunie, a fost eclipsat doar de cântăreaţa country de 19 ani, Taylor Swift, care a primit şase nominalizări.

Şi nominalizaţii sunt...

Ambii sunt înscrişi în cursa pentru cel mai bun artist al anului în cadrul ceremoniei care va avea loc pe 22 noiembrie, la Los Angeles, alături de artişti precum cântăreaţa pop Lady Gaga, rapperul Eminem şi trupa rock Kings of Leon.
Nominalizaţii American Music Awards sunt aleşi în funcţie de timpul
total de difuzare radio şi vânzările cumulate în ultimul an. Câştigătorii sunt desemnaţi de către public prin intermediul unui vot online.

În 2009, vânzările lui Jackson în Statele Unite au atins 5,7 milioane de albume, conform companiei care se ocupă cu studii de piaţă Nielsen SoundScan. Pachetul
muzical de hituri ale megastarului, „Number Ones”, lansat în 2003, este cotat ca fiind cel mai bine vândut album al anului, cu 1,9 milioane de copii.

Lansarea albumului „Fearless”, în 2008, al cântăreţei Taylor Swift se află pe locul doi cu 1,8 milioane de copii vândute.

Michael Jackson a fost, de asemenea, nominalizat pentru
categoriile Aristul favorit şi Albumul favorit („Number Ones”) în ambele categorii pop/rock şi soul/R&B. De-a lungul vieţii, el a câştigat 22 de AMA-, cel mai recent fiind un preimu onorific, „Artistul secolului”, acordat în 2002.

Taylor Swift a primit nominalizări pentru Artista favorită în categoriile pop/rock şi country. Albumul ei, „Fearless”, este, de asemenea, în plină concurenţă pentru premiul Album favorit în ambele categorii. Ea a mai fost desemnată şi pentru titlul de Artist favorit în genul adult-contemporan.

Eminem este candidat al premiului Artistul favorit în secţiunea pop/rock, alături de Michael Jackson. Rapperul a mai fost citat pentru acelaşi premiu şi titlul Album favorit („Relapse”) în secţiunea rap/hip hop. Albumul său este situat pe locul patru printre lansările anului trecut cu 1,5 milioane de copii vândute.

Lady Gaga şi Kings of Leon au fiecare câte trei nominalizări, alături de cântăreaţa R&B, Beyonce şi rapperul T.I., care a fost condamnat la un an de închisoare federală pentru posesie ilegală de arme, în luna martie.

Trei ani de premieri online


Ediţia acesta marchează cel de-al treilea an de când este disponibil votul online. În trecut, câştigătorii se desemnau prin votul a 20.000 de cumpărători de muzică, dar producătorii au decis să ducă evenimentul la un nivel
mai mare.
Mişcarea se pare că a funcţionat, anul trecut emisiunea reuşind să atragă 12,2 milioane de telespectatori, faţă de doar 10,9 milioane în anul 2006.

Ceremonia va avea loc la Nokia Theatre, aflat în Los Angeles şi va fi difuzată în Statele Unite pe postul de televiziune ABC. Prima serie de artişti confirmaţi la gală îi includ pe Alicia Keys, The Black Eyed Peas, Jennifer Lopez, şi câştigătorul locului doi la „American Idol”, Adam Labert.

sursa:evenimentul zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu