Se gandesc barbatii numai la sex?

autor Georgiana PapariFemeile si barbatii privesc in mod diferit mai toate subiectele "importante": mergand de la relatii, sex si pana la casatorie. Dar cat de mult se gandesc barbatii la sex?

Mai toate discutiile dintre cele doua sexe pornesc de la faptul ca noi privim lucrurile diferit de ei, barbatii. Cele mai multe diferente se invart...ati ghicit...in jurul felului in care fiecare dintre noi priveste sexul!

Cat de mult ii preocupa pe barbati gandurile despre sex si ce inseamna mai exact aceste ganduri ne-am dorit sa descoperim, dar si cat de mult timp isi ocupa acestia cu gandurile despre sex.

sursa: feminis.ro

http://www.feminis.ro/dragoste-si-sex/cuplu/se-gandesc-barbatii-numai-la-sex-4454

Proba numarul 1 - dovezile stiintifice

Ni-i inchipuim mereu pe barbati ca pe niste "pradatori" care sunt incapabili sa se gandeasca la altceva decat la sex. Daca vei avea curiozitatea sa ii intrebi pe barbati, unii dintre acestia iti vor raspunde zambind ca sunt astfel construiti.

Exista un experiment psihologic care a demonstrat, cu precizie, diferentele dintre femei si barbati in ceea ce priveste sexul. Astfel, in 1989 Clark, R.D. si Hatfield au descris studiul care certifica faptul ca 75% dintre studentii de sex masculin ar spune "Da" daca o studenta i-ar intreba daca vor sa faca sex, chiar daca nu cunosteau persoana sau chiar daca nu corespundea din punct de vedere fizic exigentelor lor.

In acelasi studiu sunt citate si fetele care au participat la experiment, iar procentul fetelor care ar spune "Nu" unei propuneri de a face sex venita de la un student (cu care nu aveau o relatie) era de 100%.

Cum percepeti voi rezultatele acestui studiu? Eu cred ca acesta certifica, daca mai era nevoie, faptul ca barbatii si femeile vad total diferit acest subiect, de unde si disponibilitatea (mai mica sau mai mare) a fiecaruia de a se angaja intr-o activitate sexuala.

Un alt studiu, apartinand cercetatorilor de la Institutul Kinsey de Cercetare a Sexului, Genului si Reproducerii de la Universitatea Indiana a aratat faptul ca barbatii se gandesc "aproape tot timpul" la sex. Asta inseamna ca 54% dintre barbati se gandesc la sex de mai multe ori pe zi, in timp ce doar 19% dintre femei fac acelasi lucru.

Neuropsihiatrul Louann Brizendine, autorul cartii "The Female Brain" spune, citata de AOL News, ca putem spune ca barbatii isi petrec mai tot timpul gandindu-se la sex. Mai exact, acestia se gandesc la sex la fiecare 52 de secunde, in timp ce femeile aloca maxim un gand pe zi sexului. Pare un interval de timp extrem de scurt, dar se pare ca acestia sunt si "ajutati" sa gandeasca altfel. Astfel Aol News citeaza un studiu prezentat de catre cercetatorii de la Universitatea din Minnesota, studiu care spunea ca imaginile subliminale sexuale sau erotice se "lupta" pentru atentie cu alte imagini in creierul uman chiar si mult dupa ce imaginile nu se mai afla in fata ochilor acelei persoane.

Cercetatorii spun, insa, ca frecventa cu care ne gandim la sex fiecare dintre noi este conditionata de diferentele neurologice; astfel, creierele femeilor si ale barbatilor sunt diferite, iar hormonii sunt cei responsabili pentru acest lucru.

Proba numarul 2: barbatii o recunosc!

Iata ce spune autorul unei carti numite "Manslations" (Decodarea limbajului secret al barbatilor) -Jeff Mac este autorul acestei carti care poate fi cumparata de pe Amazon.com:

"Barbatii sunt construiti astfel incat sa fie cu simturile mereu in alerta in ceea ce priveste doua tipuri de femei: a) fie extrem de frumoase si sexy, fie b) dispuse sa faca sex cu ei. (Preferam ca ambele criterii sa fie indeplinite). Dar nu este vorba de ceva personal. Barbatul tau -da, barbatul tau!- vrea sa faca sex cu toate femeile pe care le intalneste. Nu neaparat intr-un mod "activ". Nu e moert dupa ea. Nici macar nu-i pasa de ea. Dar nici nu e nevoie sa ii pese, pentru ca mintea si corpul sau il alerteaza ca exista si ca ar putea fi disponibila pentru sex. (...) Nu conteaza decat faptul ca acea femeie exista si ca este potential atractiva pentru el."

Autorul continua prin a ne spune ce inseamna exact acel moment pentru barbati, explicandu-ne ca de cele mai multe ori ei nici macar nu isi dau seama ca au avut o fantezie erotica. Ceva de genul, spune Jeff Mac: "A, ma uit la o femeie. Da, hai sa trecem imaginea prin simulatorul de sex: deci asa m-as simti daca as face sex cu ea. Ok, sa trecem mai departe."

Cu siguranta barbatii nu se gandesc numai la sex dar petrec o mare parte a timpului gandindu-se la el. Da, exista posibilitatea (mare, de altfel) ca toti barbatii sa fie astfel construiti. Ce crezi tu despre asta: cum ne-ar sta noua in locul lor, imaginandu-ne ca facem sex (fie si o fractiune de secunda) cu fiecare barbat intalnit?

sursa: feminis.ro

http://www.feminis.ro/dragoste-si-sex/cuplu/se-gandesc-barbatii-numai-la-sex-4454

2 comentarii:

 1. un subiect mereu "fierbinte" care incita la controverse nesfarsite.

  pama la urma, femeia si barbatul nu si doresc oarre, acelasi lucru, sa fie fericiti?

  dar ideea e sa stii sa-l faci fericitsi pe cel de langa tine/pe cea de langa tine.

  si aici nu ma refer doar la ... sex.

  RăspundețiȘtergere
 2. sexul este intr-adevar doar unul din punctele esentiale ale unei relatii implinite.

  RăspundețiȘtergere