"This is it ", primele cronici! Nu e rau, dar...asta-i tot?!?

BBC aduna primele cronici autorizate ale celor care au vazut documentarul. Desi detaliile de tip insight curg, filmul despre ultimele saptamani din viata lui Michael Jackson nu pare sa aiba forta la care se asteapta fanii.

Lizo Mzimba, corespondent BBC Entertainment scrie ca, in ciuda detaliilor, filmul iti da doar o imagine de ansamblu a ceea ce ar fi urmat sa fie unul dintre cele mai mari show-uri din toate timpurile.

Nu dispare acea senzatie rece, a faptului ca e numai o repetitie. Si asta nu din vina celor care au pus cap la cap momentele filmate, ci din insasi natura muncii neterminate a artistului.

Michael Jackson este portretizat, inca o data, ca un om preocupat in detaliu de tot ce misca in jurul sau. Stia foarte bine tot ce face, cum, ce si cand sa cante. Se insista pe momentele din Wanna Be Startin' Somethin' , care ar fi deschis concertele megastarului, pe Smooth Criminal si pe Beat It.

Tot din film, sabotat de unii dintre fani, aflam si cam cum a gandit Michael decorul pentru Thriller - un cimitir 3D - si pentru Earth Song - un copil care se joaca intr-o padure.

Ar fi dus la bun sfarsit totul?

In ciuda varstei, inca dansa uluitor, remarca BBC. Totusi, din film nu iti poti da seama daca Michael ar fi dus pana la capat cele 50 de reprezentatii. Si-asa, insa, in afara de faptul ca parea foarte slab (nu ca ar fi pocnit de muschi vreodata), nu sunt semne vizibile ale vreunei boli.

In concluzie: atmosfera nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor. Ar fi fost si greu, cu filmari de la repetitii. Totusi, Michael Jackson ramane acelasi entertainer plin de carisma, care ii molipseste si pe cei din jurul sau cu entuziasm. "This is it" nu este deloc o borna de referinta pentru ceea ce ar fi urmat, dar face o treaba senzationala evocand personalitatea unuia dintre cei mai mari artisti ai lumii.

Verdictul altor critici

The Telegraph - Pe masura ce filmul curge, atentia se indreapta asupra dorintei lui Michael de a duce la bun sfarsit epuizantul tur. De multe ori, cand canta Billie Jean sau Man in the Mirror, prezenta sa scenica devine memorabila.

Totusi, sunt clipe in care pare usor iritat, ezitant si chiar fragil. De exemplu, in timpul unei melodii, se intrerupe pentru a se plange de faptul ca il deranjeaza casca din ureche.

The Guardian - Nu e rau deloc. Sa nu uitam ca vorbim despre materiale filmate la repetitii, fara alte "floricele", imbinate in asa fel incat sa ai senzatia ca urmaresti un clip cap-coada.

Ar fi putut sa fie si mai slab, de exemplu. Dar am exagera daca am vorbi despre el ca si cum ar fi trebuit sa inlocuiasca in vreun fel sau altul show-urile live. "This is it" ramane un testament aparte, o onoare si nu o rusine pentru memoria Regelui.

Daily Mail - E ca si cum Jackson ar fi trait intr-o lume a lui, una fantastica, neatinsa de elemente reale. Filmul e o capodopera fantastica, dar ne lasa, in acelasi timp, un gust amar: nu reusim sa intelegem din ce cauza s-a stins artistul...

sursa: stirileprotv.ro

http://stirileprotv.ro/show-buzz/michael_jackson/this-is-it-primele-cronici-nu-e-rau-dar-asta-i-tot.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu