"This is it" sau cum să faci dintr-un spectacol, artă!

Cinematografele din întreaga lume au rulat începînd de ieri documentarul "This is it". Vînzările de bilete au înregistrat deja cîteva recorduri, iar faptul că "This is it" este unul dintre cele aproximativ 20 de filme străine care rulează anual în China, ajută la cîntărirea corectă a impactului pe care moartea lui Michael Jackson a avut-o asupra lumii. Dar mai ales ajută la înţelegerea unei realităţi: geniile îşi primesc respectul şi recunoaşterea cuvenită doar dupa moarte.

Unul dintre cele mai placute aspecte ale acestui documentar este ocazia de a-l vedea pe artistul Michael Jackson la lucru. Minuţiozitatea, profesionalismul şi implicarea sa extraordinară sunt însuşiri particulare geniilor, iar acest documentar permite o privire în interiorul procesului de creaţie al unui geniu.

Un lucru se desprinde clar din acest film: Michael Jackson pregatea unul dintre cele mai grandioase spectacole pe care lumea le-a văzut vreodată. Clipuri şi scenografii noi pentru aproape fiecare melodie din playlist, costume şi efecte vizuale revoluţionare, o coregrafie extraordinară şi o echipă de profesionişti pregătiţi să facă faţă cerinţelor şi să înveţe de la Michael. Toate pentru ca în final, spectacolul să fie savurat de către public!

Destinul a facut ca produsul acestor luni de muncă asiduă, să nu poată fi dezvăluit lumii de către cel care l-a creat. Însă, tot destinul a facut ca astfel, mesajul său să fie auzit mult mai clar şi mult mai răsunător. Probabil de aceea, Kenny Ortega a introdus pasajele în care Michael vorbeşte despre soarta planetei şi despre puţinul timp ce ne-a mai ramas pentru a schimba ceva.

Filmul ne-a aratat un Michael pe care cei familiarizaţi îl cunoşteau demult: surprinzător de energic, plin de creativitate şi uneori chiar umor. Un artist care savura fiecare moment pe scenă. Un profesionist care a ştiut să creeze o legătură strînsă cu fiecare membru al echipei sale. Un perfecţionist care a ştiut cum să-şi facă înţelese exigenţele. Un geniu cu destulă energie creativă pentru a se implica în fiecare aspect al producţiei.

Deşi mi-aş fi dorit să conţină mai mult material despre conceperea şi crearea spectacolului, cred că filmul este cel mai bun produs care putea fi obţinut în cele cîteva luni de montaj. Iar mesajul său a fost destul de bine conturat:

În final totul este pentru dragoste... dragostea pentru oameni, pentru planetă, pentru valori, pentru artă. Michael Jackson a arătat întregii lumi cum poţi împărţi dragoste prin orice faci. Astfel că nimic n-a fost în zadar! Acest spectacol şi-a atins scopul chiar daca n-a mai avut loc!

Sursa: MichaelJackson.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu