Francezii, alergici la fotoliile made în China

autor: Alina Vasile

Dimetilfumarat (DMFu), un antimucegai iritant, a fost identificat la domiciliile unor francezi care au devenit alergici după ce cumpăraseră fotolii fabricate în China, relatează Agerpres.

Prezenţa DMFu a fost descoperită în pături, perne şi perdele în patru dintre cele nouă locuinţe analizate în luna iulie, în pofida îndepărtării fotoliilor incriminate.

Prelevările realizate în alte cinci locuinţe s-au dovedit negative, dar prezenţa acestei substanţe nu poate fi respinsă complet, analizele nefăcându-se decât pe un număr limitat de eşantioane.

Interzisă în UE din 2008, DMFu este utilizată în industrie pentru a împideca dezvoltarea mucegaiului în încălţări, fotollii şi canapele.

Loturile de fotolii incriminate, fabricate de grupul chinez Link Wise, au fost retrase oficial din comerţ în iunie 2008 ca urmare a alertei unui dermatolog.

Potrivit asociaţiei Rouannez-Anna, care regrupează 478 de reclamanţi, ar fi vizate 38.000 de fotolii vândute prin societatea Conforama şi livrate între 2006-2008.

Această substanţă ar fi la originea gravelor afecţiuni cutanate şi respiratorii declarate de proprietarii de fotolii. Asociaţia mai afirmă că sute de rude ale victimelor au căpătat la rândul lor afecţiuni fără să fi fost în contact cu obiectele vizate, inclusiv după îndepărtarea acestora.

sursa:click.ro

http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/Francezii-China-fotoliile-alergici-made_0_856114387.htm

Un comentariu:

  1. cand e "Made in ...China", aproape nimic nu e de mirare... Bietii oameni!

    RăspundețiȘtergere