Viata sexuala dupa avort

Viata sexuala dupa avort

Un avort este rezultatul relatiilor sexuale dintre un barbat si o femeie, asa ca amandoi sunt responsabili pentru situatia creata. Desi stresul este astfelviata-sexuala-dupa-avort pus pe umerii ambilor parteneri, in mod clar femeia intampina consecinte diferite si mult mai intense. Care sunt aceste consecinte si ce e de facut? Hai sa aflam!

Cum afecteaza avortul viata sexuala?
Recuperarea fizica dupa avort dureaza intre doua si patru saptamani. Iar prima ovulatie se produce tot la aproximativ doua saptamani, ceea ce inseamna ca atunci te confrunti cu primul pericol real de a ramane din nou insarcinata. Corpul tau isi revine la ciclul lui normal sau incepe un ciclu nou imediat dupa avort.

Acest lucru inseamna ca va trebuie sa te gandesti la protectie cat mai curand posibil daca decizi sa intretii relatii sexuale. Va trebui astfel sa-ti reconsideri atitudinea in ceea ce priveste relatiile intime pentru ca in mod cert nu-ti doresti o noua sarcina. Iar riscul ca acest lucru sa se intample este destul de mare.

Care este cea mai buna modalitate de protectie dupa avort?
Cand hotarasti sa-ti reincepi viata sexuala, este recomandat sa folosesti – mai ales daca acest lucru se intampla in primele doua saptamani dupa avort – prezervativul. Este cea mai adecvata metoda de contraceptie deoarece, in afara de protectia impotriva sarcinii, te fereste si de potentialele infectii.

Lipsa de interes pentru sex dupa avort
Unele femei abia asteapta sa isi reinceapa viata sexuala dupa avort, nesimtind nici un fel de impiediment. Altele, in schimb, isi pierd total interesul. Acest lucru este cauzat in mare parte de sentimentele provocate de consecintele avortului. Avortul este in mod clar ceva ce te marcheaza pe viata.

Nimeni nu reuseste sa-l uite, dar starea emotionala se imbunatateste de-a lungul timpului. Multe cupluri insa se afla in imposibilitatea de a depasi problema si ajung sa puna capat relatiei. Acest lucru se intampla in special daca avortul a fost produs destul de tarziu, cand sarcina a evoluat mult.

Consumul emotional al ambilor partneri este destul de mare. Si se pare ca avortul este o umbra care urmareste o persoana pentru totdeauna.

Partenerii si hormonii
Exista mai multi factori ce au impact asupra trairii experientei si recuperarii emotionale in urma avortului. Spre exemplu: varsta, cat timp ai fost impreuna cu partenerul tau, daca ati contribuit in mod egal la decizie, stadiul sarcinii.

Problemele care apar sunt provocate de hormoni. Ei pot fi invinovatiti pentru faptul ca o femeie nu mai prezinta interes pentru sex. Partenerii adesea simt resentimente si ura unii fata de ceilalti. Lipsa chefului pentru sex poate fi insa rezolvata cu o conversatie sincera, axata pe incurajarea reciproca si nu pe critici.

Trebuie sa treci peste
Un avort poate schimba radical modul in care o femeie se vede. Rusinea si vina se reflecta in atitudinea pe care o are vizavi de corpul sau, pe care incepe sa si-l ascunda ca pe cel mai mare si mai urat secret. Astfel, atitudinea se schimba si fata de organele sexuale care nu mai reprezinta o sursa de placere.

Studiile arata insa ca desi fiecare femeie simte un anumit discomfort dupa avort, in 90% dintre cazuri acesta dispare dupa numai o luna. Nu e nimic in neregula daca simti ca vrei sa-ti restabileste viata sexuala mai devreme sau mai tarziu. 10% dintre femeile care au nevoie de o perioada considerabil mai mare pentru a-si reveni au fost in mare parte fortate sa faca avort de partener sau de o persoana apropiata.

sursa:www.lovesite.ro

http://www.lovesite.ro/2009/05/02/viata-sexuala-dupa-avort.html#more-4255

2 comentarii:

  1. Rusine duduie,nu totul se rezuma la sex,trebuie pastrate cele 40 de zile si apoi facuta molifta pentru a putea incepe viata sexuala la care tu te grabesti in primele doua saptamani,iar pacatul?Cu el cum ramane?Voi visati doar prostii si postati tot felul de articole bizare si apoi va dati virgine

    RăspundețiȘtergere
  2. draga dna, sau draga domnule, in acest articol scris de un medic(deci, printre alte amanunt, nu-mi apartine...), dna care l a scris nu trateaza problema din puct de vedere religios, chiar daca obs. dvs e pertinnta, ci din pct de vedere medical si psihologic...

    Incercand sa arate ca dupa trauma, incontestabila a unui avort, cei doi parteneri trebuie sa se sprijine, mai ales sufleteste si psihologic, evident, si mai ales partenerul pe mama care a pierdut copilul, se interlege, iar pe femei, dna in cauza, medic fiind, le sfatuieste ca dupa un timp... apreciabil, sa priveasca cu optimism inm privinta relatiei de cuplu, sub toate aspectele, asta contribuind la recapatarea increderii in sine si la bunul mrs al relatiei de cuplu...

    Nu se vorbeste despre ... sex in termeni rusinosi, ci sub forma unor sfaturi... medicale. Cat priveste perioada postului la care face ref. opinia dv, e si ea fireasca si nu o contesta nimeni.

    RăspundețiȘtergere