si kafka ar fi mandru

Traim vremuri halucinante. Ma frec la ochi si ma intreb daca nu cumva este un vis urat din care urmeaza sa ma trezesc. Mi se perinda prin fata imagini parca luate din filme de groaza de mana a doua. Un candidat la presedentie topaie(ce jalnic)la fel ca un copil ce sare in sus de bucurie cand isi primeste jucaria favorita din mana parintilor. De data asta jucaria se numeste Romania. Un altul apare spre dimineata cu o mitraliera inchipuita in mana: "un feac, i-am ciuruit!" si biata noastra tara se clatina ciuruita.
Pe la televiziuni se perinda chipuri parca desprinse din filmele cu mafioti, inteligenta noastra este atacata din toate partile de analfabeti anagramati, de moderatori care incita si haituiesc, curge sange si toata lumea isi arata coltii:s-au bagat alegeri proaspete!
Pe teren isi fac aparitia vajnicii soldati ai celor 2 tabere, leii se invart si dau tarcoale prazii, hienele sunt mai in spate in planul doi si adumelca, ii lasa pe primii sa-si franga gatul si asteapta sa iasa la timpul potrivit pentru a se infrunta din bucate. Fiecare vine cu artileria grea, faimoasele casete sunt aruncate pe piata, se plimba prin fata ochilor nostrii imagini cu copii loviti dar care se dovedeste ca n-au fost loviti, cu candidati care merg la relaxare in miez de noapte acolo unde bate vantul, stenograme cu jurnalisti care se intalnesc si ei "ca baietii" cu d-soara Ani neprihanita si capac la toate se zvoneste ca cel ce s-a laudat ca a castigat alegerile a facut-o pentru ca e cel mai viril dintre toti.
Ma frec inca odata la ochi si ma trezesc din cosmar. Ma uit cu teama de jur imprejur si constat ca n-a fost decat un vis. Deschid televizorul si vad ca avem presedinte, guvern, ca politicienii care apar pe ecran ne ureaza sarbatori fericite, ii vad razand, imbratisandu-se si felicitandu-se ca Romania a primit transa de la FMI, cresterea economica este mai mare decat s-a prevazut, iar numarul somerilor scade incontinuu. Respir usurata. Plec spre servici cu zambetul pe buze. " Bine ca n-a fost decat un cosmar, imi zic, un cosmar pe care nu vreau sa-l traiesc niciodata". Dar daca...

kamy 12.12.2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu