Goana dupa vaccinare impotriva AH1N1 deschide noi centre in Capitala!

Cat vezi cu ochii - romani veniti la vaccinare, sambata, in curtea Institutului de boli infectioase Matei Bals din Capitala.

Mai mult goala pana zilele trecute, unitatea medicala a fost pur si simplu luata cu asalt de oamenii ingrijorati de evolutia gripei.

O curte plina ochi. Peste asta au dat bucurestenii care s-au gandit sa se imunizeze, sambata, la Institutul Matei Bals. La asa puhoi, inevitabil s-a iscat scandalul.

Au urmat ore cu nervii incordati, in zona cabinetelor medicale.

Grupuri-grupuri, tot mai multi oameni - studenti ori pensionari, elevi sau angajati - apareau si-ntrebau care este ultima persoana de la rand. La un moment dat, cifra trecuse de 1.000.

Intreg personalul de medici si asistente de la institut a fost mobilizat - chiar si seful acestuia a trecut la vaccinare.

Ca sa treaca timpul mai repede, cei din sir au tot discutat despre gripa cea noua. O doamna a marturisit ca si-a avertizat sotul sa se fereasca de aglomeratie, daca tot nu vrea sa ii fie administrat serul.

Vineri si sambata, la "Matei Bals" au fost vaccinati peste 2.500 de oameni. Pana acum, ritmul era de cel mult cinci persoane pe zi.

Oamenii au fost atenti la evolutia gripei noi, avand in vedere ca sunt 84 de decesuri pana la aceasta ora, din care doua chiar astazi, iar numarul celor imbolnaviti e in crestere. Si in Capitala, sambata a fost diagnosticat si un bebelus de opt luni, aflat intr-o unitate medicala de tip "mama si copilul" din sectorul 2, unde se pare ca a si luat virusul si care a fost imediat mutat de pe salon, la Terapie Intensiva.

Oricum, in fata valului de oameni dornici de vaccinare, medicii de la alte spitale bucurestene s-au oferit sa ajute - noi centre s-au deschis la Spitalul de Oftalmologie si Colentina, unde s-au format alte cozi.

Daca in Bucuresti, oamenii nelinistiti au luat cu asalt centrele de vaccinare, in tara au venit mult mai putini sa primeasca serul.

In total, de la inceputul campaniei, la sfarsit de noiembrie, peste 270.000 de romani au primit vaccinul Cantgrip.

sursa: stirileprotv.ro

http://stirileprotv.ro/ah1n1-ro/prevenire/asalt-pentru-vaccinare-la-institutul-matei-bals-din-capitala.html

Un comentariu:

  1. Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

    RăspundețiȘtergere