PRINCIPIUL MICULUI PINGUIN

Autor(i): Denis Doucet
Pret: 23,00 LEI
Editura: Lider
An apariţie: 2010
Numar de pagini: 160 pagini

Cartea de faţă debutează cu o povestioară alegorică de ai cărei protagonişti – pinguinul Little Boy şi foca Big Mouth – se va folosi autorul pentru a-şi ilustra principiile dezvoltate.
Denis Doucet, psiholog clinician de peste douăzeci de ani, se întreabă „Suferim oare de incapacitatea de a ne adapta la mediul nostru şi la ceilalţi? Poate nu, răspunde el. Poate suntem prizonierii unei logici absurde. Poate ne pierdem timpul adaptându-ne la ce e în jurul nostru, în loc să facem ceva ca să schimbăm lucrurile”. în continuare, el expune o serie de remedii în vederea eliminării relelor cauzate de manipulările exterioare individului.
O lucrare foarte interesantă, inteligent scrisă, la un nivel intelectual elevat, cu o participare plină de umor şi de sarcasm a scriitorului. Un îndreptar de viaţă, o invitaţie la reflecţii asupra mediului ce acţionează asupra noastră – fiecare dintre noi fiind într-o măsură Little Boy, atras de dobândirea unor bunuri materiale valabile azi, dar care se devalorizează mâine.

sursa www.librarie.net

http://www.librarie.net/carti/148062/PRINCIPIUL-MICULUI-PINGUINm

...

O carte care sigur merita citita. Pe link-ul respectiv puteti gasi si alte titluri
interesante.

Lectura placuta!

Un comentariu:

  1. pare o carte pt copii, adolescenti mai ales, dar, in realitate, poate interesa in I rand pe fiecare cititor care a trecut de 13_14 ani sau pe cei maturi,cei care vor sa descopere o pov frumoasa dar si o parte din ei insinsi.

    RăspundețiȘtergere