Lucian Pintilie - premiat de Syndicat Français de la Critique de Cinéma

Sindicatul criticilor de film francezi - Syndicat Français de la Critique de Cinéma - i-a oferit regizorului Lucian Pintilie premiul pentru cea mai bună carte străină despre cinema. Volumul "Bric-à-brac : Du cauchemar réel au réalisme magique" a apărut în Franţa, în 2009, la editura L'Entretemps, potrivit Mediafax.

Volumul "Bric-à-brac : Du cauchemar réel au réalisme magique" a fost publicat la editura Humanitas în 2003. Este o scriere autobiografică, un jurnal de artist. Lucian Pintilie descrie ritmul vieţii artistice din epocile trecute şi din prezent, surprinzând atât viaţa personalităţilor culturale româneşti, cât şi a celor din străinătate.

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru şi film din România, s-a născut în 1933, în Tarutina, Basarabia. Filmele şi montările sale au provocat mari controverse, astfel încât a fost forţat de regimul comunist să emigreze. În străinătate şi-a continuat cariera de regizor, montând pentru mari teatre din Franţa şi Statele Unite. Lucian Pintilie a primit Premiul Gopo pentru întreaga operă în 2007.

sursa: tvr.ro/cultura/

http://www.tvr.ro/articol.php?id=76634&c=99

Un comentariu: