Premiile BAFTA 2010

de Gloria Sauciuc in 21 Feb 2010

Premiile BAFTA au fost anunţate duminică seara. The Hurt Locker obţine premiul pentru cel mai bun film, deşi toată lumea se aştepta ca Avatar să câştige. BAFTA pentru regie merge tot la Kathryn Bigelow pentru THE HURT LOCKER. Categoria favorită a englezilor, Cel mai bun film britanic, a fost câştigată de Fish Tank, ceva surprinzător luând în calcul zvonurile legate de An Education.

Premiul Orange Rising Star, după voturile publicului (se pare fani Twilight), a fost luat de către mereu timida Kristen Stewart, care a mulţumit pasionaţilor de vampiri pentru "loialitatea şi atenţia" lor, conform Empire.

Nici categoria "Cel mai bun actor în rol secundar" nu a adus surprize: Christoph Waltz, în rolul colonelului Hans Landa din Inglourious Basterds, a adus mulţumiri la decernare regizorului Quentin Tarantino. În schimb, Mo'Nique a câstigat cel mai bun rol secundar pentru portretul izbitor şi brutal al mamei lui Precious. Carey Mulligan primeşte BAFTA pentru rolul principal din An Education.

Primul premiu al serii, BAFTA pentru Cel mai bun debut, a mers la Duncan Jones pentru Moon. Acesta a declarat "Mi-a luat mult până să văd ce să fac cu viaţa mea, însă în cele din urmă am descoperit ce iubesc cu adevărat". Anul trecut premiul a mers la Steve McQueen pentru Hunger, ca un gest de recunoştinţă tardivă.

BAFTA pentru rol principal - COLIN FIRTH, A Single Man
BAFTA pentru cel mai bun scenariu original a mers la THE HURT LOCKER (Mark Boal este autorul scenariului).
UP IN THE AIR, scris de Jason Reitman, plus Sheldon Turner ia BAFTA pentru scenariu adaptat.
BAFTA pentru cel mai bun film de limbă străină - A PROPHET
Cel mai bun film de animaţie - UP, Pete Docter
Cea mai bună muzică - UP, Michael Giacchino
Imagine - THE HURT LOCKER
Montaj - THE HURT LOCKER
Design de producție - AVATAR
Costume - Bright Star
Sunet - The Hurt Locker
Efecte vizuale - Avatar
Machiaj & Coafura - The Young Victoria

sursa:

http://www.cinemagia.ro/stiri/premiile-bafta-2010-14832/

cinemagia.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu