Atenţie! Sexul oral produce cancer de faringe!

Laura Chiva
click.ro

Practicarea sexului oral este una dintre cauzele creşterii cazurilor de cancer al cavităţii bucale şi gâtului, legate de papilomavirusul uman (HPV).

Într-un editorial din revista British Medical Journal, diferiţi cercetători leagă carcinomul orofaringian cu celulele scuamoase (unul dintre principalele tipuri de cancer ce apare în zonele capului şi gâtului, care provin din mijlocul gâtului) cu HPV şi punctează că sexul oral ar fi cea mai probabilă cauză de infecţie.

Află mai multe din rubrica SEXUALITATE

Cifrele oficiale indică faptul că numărul de îmbolnăviri cu cancer la nivelul capului şi gâtului (din cele 640.000 de cazuri noi înregistrate anual în lume) este în scădere, cu excepţia carcinomului scuamos orofaringian, al cărui nivel a crescut semnificativ, în special în lumea dezvoltată, spun ei.

Este dat exemplul Statelor Unite, unde cazurile au crescut cu 22% între 1996 şi 2006, după o perioadă fără nicio schimbare între 1975 şi 1999, şi Marea Britanie, în care numărul de pacienţi de sex masculin depistaţi cu cancer oral şi de faringe a crescut cu 51%, între 1989 şi 2006.

sursa:

http://www.click.ro/extra/sexualitate/sex-oral-cancer-faringe-studiu-cercetatori_0_928707162.html

Un comentariu: