ANDREEA ARE NEVOIE DE LAPTE DIN CANADA

Andreea nu poate mânca alt produs, din cauza unei boli rare

O mogâldeaţă de copil zace într-un pătuţ, conectată la un aparat de oxigen. Doarme şi respiraţia nu trebuie să fie pusă în pericol. Fetiţa are un nume frumos - Andreea - şi o boală rară.
Andreea Ploscă e «colegă» cu Saşha în secţia de Terapie Intensivă a spitalului «Marie Curie».
Ea e un piculeţ mai mare, are un an şi cinci luni. Îi leagă aceeaşi suferinţă: boala şi faptul că până acum nu s-au bucurat de lumina soarelui din parc.
Andreea cântăreşte doar 8 kilograme. E din comuna Grădiştea, judeţul Ilfov şi jumătate din viaţă şi-a petrecut-o în spital. Când abia împlinise 3 zile, a intrat în comă.
A luptat şi a supravieţuit, cu ajutorul medicilor de la maternitatea Filantropia, acolo unde s-a născut. Primele analize le-au dat speranţe soţilor Ploscă, deoarece nu arătau nimic grav.
Totul s-a năruit când Andreea avea 7 luni, atunci când diagnosticul de acidemie metilmalonică i-a năucit pe bieţii părinţi.
Nu ştiau ce înseamnă această boală de care suferea fetiţa lor. Ulterior au înţeles că trebuie să lupte ca să-şi salveze copila.
Prima care a ajutat-o a fost mama sa, Cristina. Deşi cu sufletul distrus, fără posibilităţi materiale deosebite, fără acces la tratate de medicină, Cristina Ploscă din Grădiştea şi-a pus toată încrederea în Dumnezeu.
Nu L-a întrebat pentru ce trebuie să sufere atât copilul ei, nu I-a cerut socoteală şi, mai ales, nu L-a învinuit. A căzut în genunchi şi s-a rugat! Ea spune că Dumnezeu i-a luminat pe medici să-i facă bine fetiţei, iar Andreei i-a dat putere.
În prezent starea fetiţei e mai bună, iar cele două pot părăsi spitalul în câteva săptămâni.
Dar pentru ca acest lucru să fie posibil, au nevoie de ajutor. Andreea nu poate fi hrănită cu orice fel de lapte sau alimente. Din cauza bolii, medicii i-au recomandat un tip de lapte special care nu se găseşte în România, ci în Canada.
Fetiţa are nevoie de unul din cele trei tipuri de lapte: Propimex-1, de XMTVI -Analog sau de XMTVI Moxamaid.
Deşi, părinţii au un venit lunar de 1.600 lei, preţul acestui lapte e peste puterile lor. O cutie de 450 de grame costă între 200 şi 250 de dolari, iar pentru început Andreea are nevoie de cinci astfel de cutii.
Români din Canada poate ne daţi o mână de ajutor! Cine vrea să ajute, ne poate contacta la telefonul: 021.407.76.80
 ....
Implică-te în campania "Din inimă pentru copii"
ACUM puteţi dona 2 Euro pentru copiii bolnavi, prin trimiterea unui SMS la 890 în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote (nu se percepe TVA).
Servicii oferite gratuit de Vodafone, Orange şi Cosmote. Număr alocat pentru perioada 15 ianuarie - 15 aprilie 2010.
Fii bun, ajută!
CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000
CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000
Cod swift/BIC PIRB RO BU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.
CUI RO15162540
Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.
Puteţi ajuta şi altfel decât cu bani
Dacă ajutorul pe care doriţi să-l acordaţi nu se referă la bani, scrieţi-ne pe adresa de mail: dininimapentrucopii@click.ro sau contactaţi-ne la tel 021.407.76.80. 


sursa:
http://www.click.ro/din_inima_pentru_copii/cazuri/trebuie-lapte-canada_0_934706615.html
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu