Misterul Capelei Sixtine, dezlegat

Doi neurochirurgi americani cred ca au descoperit secretele Capelei Sixtine. Cercetatorii sustin ca Michelangelo a ascuns in picturi adevarate tratate de neurochirurgie.

Capela Sixtina

Doi neurochirurgi americani cred ca au descoperit secretele Capelei Sixtine. Cercetatorii sustin ca Michelangelo a ascuns in picturi adevarate tratate de neurochirurgie.

Ian Sulk si Rafael Tamargo de la celebrul institut si spital John Hopkins tocmai au publicat o lucrare prin care atesta ca Michelangelo a ascuns foarte bine in pictura schite ale creierului uman. Doctorii au studiat pictura din Capela Sixtina si vin cu un exemplu concret.
Nu sunt primii care sustin acest lucru. Doctorul Frank Meshberger a fost cel care a sustinut ca in "Crearea lui Adam" se afla cu totul altceva decat o scena biblica. In 1990, el spunea ca, daca e vazuta in ansamblu, pictura nu este altceva decat o imagine a creierului uman in sectiune laterala.
Al doilea exemplu este cel de la “Despartirea Intunericului de Lumina” si e adus de cei doi doctori americani. Dumnezeu este pictat ca si cum e vazut de jos, iar gatul le-a atras atentia celor doi. Ei spun ca aceasta parte a corpului a fost luminata special, intrucat este o alta schita a creierului. “Se vede clar ca este vorba despre o schita a trunchiului cerebral”, sustin cei doi doctori.
Teoria acestora nu pare a fi departe de adevar. Michelangelo nu este doar sculptor si pictor. Buonarroti facea disectii pe cadavre, in cimitirul bisericii, inca de la varsta de 17 ani, asa ca stia foarte bine anatomia corpului uman. 
 ....
sursa:stirileprotv.ro
...
http://stirileprotv.ro/stiri/international/incredibil-misterul-capelei-sixtine-dezlegat-de-catre-doi-americani.html
...
Mintea umana e intr-adevar un izvor de ipoteze, care mai de care mai uimitoare si mai controversate.
Sa vedem daca cele de fata vor fi aprobate si sustinute si de alti savanti ai lumii.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu