Succese romanesti la CANNES 2010

Filmele româneşti "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Marţi după Crăciun", de Radu Muntean, au fost selectate în categoria Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, informează Mediafax.
Filmul "Marţi, după Crăciun" de Radu Muntean, care se bazează pe povestea unui bărbat care iubeşte două femei, a fost realizat cu ajutorul unui credit de aproximativ 318.000 euro pe care regizorul l-a obţinut în urma concursului de proiecte organizat de CNC în 2008. Din distribuţia filmului fac parte Maria
Popistaşu şi Mimi Brănescu.
"Aurora" se axează pe povestea lui Gigi Marinescu (jucat de Cristi Puiu), care este inspector de poliţie
ce lucrează la cazul uciderii doctorului Horia Zancu.
Regizorul Cristi Puiu a mai participat la festivalul de film de la Cannes în 2005 , unde a câştigat premiul secţiunii Un Certain Regard cu filmul "Moartea domnului Lăzărescu".
Printre filmele care vor rula în secţiunea Un Certain Regard se mai numără "Angelica", de Manuel de Oliveira, în vârstă de 102 ani, precum şi "Les Amours Imaginaires", de Xavier Dolan.

...
http://www.antena3.ro/stiri/showbiz/filmele-romanesti-aurora-si-marti-dupa-craciun-in-sectiunea-un-certain-regard-de-la-cannes_96978.html
 ...

Felicitari din nou cinematografiei romanesti! Filmul lui Radu Munteanu a primit numai elogii din partea criticilor si ziaristilor. Dar nici "Aurora" nu a fost mai prejos, desi tematica acestei pelicule e mult mai sumbra, dupa cate am inteles din comentariile tv. 

Deci, avem de ce sa asteptam sceste pelicule in cinematografe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu