DNA a descins în forţă la OTV

Dan Diaconescu la sediul DNA: «La început am crezut crezut că o căutau pe Elodia»

DNA a descins în forţă la OTV / Dan Diaconescu la sediul DNA: «La început am crezut crezut că o căutau pe Elodia»

Dan Diaconescu se află în prezent la mare, iar la locuinţa acestuia  se află doar soacra lui şi menajera

Dan Diaconescu se află în prezent la mare, iar la locuinţa acestuia se află doar soacra lui şi menajera

Procurorii anticorupţie, însoţiţi de jandarmi şi mascaţi, au deschins la postul de televiziune OTV, patronat de Dan Diaconescu, dar şi acasă la acesta, pentru a căuta nişte casete care constituie probe într-un dosar penal.

UPDATE 18.00 "Caseta este o înregistrare din data de 21 în care eu apar cu Carmen Pleşa şi cu un şarpe piton care vrea să înghită toată corupţia din România. Asta, cred că este pe casetă. Noi o să o difuzăm integral în această seară. Caseta are şase ore", a declarat Diaconescu.

"Eu, în noaptea de miercuri spre joi am spus că am strâns un milion de semnături pentru legea Cojocaru OTV şi că o să candidez la preşedinţie.Nu ştiu dacă asta are legătură cu ce se întâmplă astăzi", a adăugat patronul OTV.

"Din câte ştiu de la procurori, Doru Pârv i-ar fi cerut 200.000 de euro unui primar. Primarul nu ar mai fi dat niciun ban. În schimbul banilor Doru Pârv ar fi trebuit să blocheze sau să difuzeze o casetă. Nu era nimic sigur. Acel dosar s-a închis de la sine. Doru Pârv zice că el l-ar fi împrumutat cu bani. Fiind din aceeaşi localitate, aveau o relaţie de prietenie. Primarul nu a mai vrut să îi dea banii înapoi şi i-a făcut o reclamaţie la Parchet. Primarul are o serie de reclamaţii de la diverşi oameni. Doru Pârv deţine o casetă cu soţia primarului care atestă aceste lucruri", a precizat realizatorul TV

UPDATE 17.15 Diaconescu a relatat jurnaliştilor care-l aşteptau în faţa DNA că a aflat de percheziţii de la menajera sa, care l-a sunat pentru a-i spune că "mai mulţi oameni solizi" au venit la locuinţa acestuia.

Diaconescu a spus că a fost plecat din ţară pentru câteva zile, într-o scurtă vacanţă, şi că s-a întors imediat ce a aflat despre percheziţiile procurorilor.

El a mai anunţat că procurorii au percheziţionat, pe lângă locuinţa sa, şi sediul OTV, precum şi o casă din strada Franklin din Capitală, în care este sediul social al OTV.

"Am înţeles că au săpat pe-acolo prin curte. La început am crezut crezut că o căutau pe Elodia"
, a glumit Diaconescu.

Patronul de televiziune a mai spus că procurorii care au participat la percheziţia din locuinţa sa căutau o casetă.

"N-au vrut să spună ce căutau că poate îi ajutam. Au căutat prin toate casete din casă şi n-au găsit nimic şi au plecat", a adăugat el.

UPDATE 16.30 Dan Diaconescu se află a sediul DNA. Înainte de a intra la audieri, patronul OTV a explicat că nu ştie care este motivaţia procurorilor, dar că este"mort de curiozitate" să afle ce au aceştia să-i comunice, iar colegii vor comunice presei, deci implicit opiniei publice, care va fi evoluţia evenimentelor în acest caz.

"Caseta luată de la sediul OTV este o înregistrare de arhivă", a declarat Diaconescu. El a subliniat că are doar "calitatea de realizator de emisiuni" şi că "Doru Pârv îi împrumutase pe primar cu bani".

Doru Pârv, acuzat că a şantajat un primar cu un material făcut de OTV

Dan Diaconescu a fost audiat în 19 februarie ca martor într-un dosar de trafic de influenţă. Primarul unei comune arădene l-a denunţat pe Doru Pârv, un clarvăzator care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV.

Potrivit acuzaţiilor, clarvăzătorul i-ar fi cerut edilului peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini şi informaţii compromiţătoare la adresa afacerilor derulate de primar.

O echipă OTV a filmat în comuna primarului un material, însă Doru Pârv i-a promis că, în schimbul unei sume, poate să intervină pe lângă Dan Diaconescu pentru ca reportajul să nu mai fie difuzat.

UPDATE. Prezentatorul TV Dan Diaconescu a declarat pentru „Adevărul": „Sunt în drum spre Bucureşti. Nu ştiu foarte multe în momentul de faţă despre cele petrecute. Acum încerc şi eu să aflu despre ce este vorba cu aceste descinderi".

Casetele ar constitui probe în dosarul în care Doru Pârv este cercetat pentru trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare. Doru Pârv a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV.

Sursele judiciare au precizat că sediul OTV din cartierul Militari este închis temporar pe timpul derulării percheziţiilor, astfel că nimeni nu este lăsat să iasă, iar cei care vor să intre o pot face doar pe bază de legitimaţie.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Cătălin-Daniel Fenechiu, a confirmat faptul că se derulează percheziţii la sediul OTV şi la locuinţa lui Diaconescu, dar nu a putut oferii detalii cu privire la ceea ce caută anchetatorii. Avocatul a precizat că Dan Diaconescu se află în prezent la mare, iar la locuinţa acestuia se află doar soacra lui şi menajera, precum şi alţi avocaţi ai patronului postului OTV, relatează Mediafax.

El a mai spus că existenţa unor mandate de percheziţie emise pe numele unei persoane înseamnă implicit faptul că respectiva persoană este sub învinuire, însă a adăugat că lui Dan Diaconescu nu i s-a adus la cunoştinţă până în acest moment nicio învinuire.

Patronul postului OTV Dan Diaconescu a fost audiat în 19 februarie la DNA ca martor într-un dosar în care primarul unei comune arădene l-a denunţat pe Doru Pârv că i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromiţătoare la adresa edilului.

2 comentarii: