Micul geniu si ideea lui salvatoare

Charlie Vaughan este considerat de jurnalistii americani un mic geniu, dupa ce a venit cu o idee salvatoare pentru curatarea petei de petrol din Golful Mexic.

Intr-un filmulet pe care l-a trimis televiziunii americane Fox News, Charlie Vaughan, in varsta de doar 10 ani, demonstreaza specialistilor de la British Petroleum, compania responsabila pentru dezastrul ecologic produs in Golful Mexic, ca au la indemana o solutie foarte simpla pentru a pune capat poluarii din zona.
O farfurie din otel, o cheie si un robot subacvatic este tot ce le trebuie.Tatal lui Charlie, Tommy, care este inginer si profesor la Universitatea din Minnesota, l-a ajutat pe fiul sau sa puna in practica ideea.
Intrebat de jurnalisti daca i-a contact pe cei de la British Petroleum, ca sa le spuna despre solutia gasita, Tommy Vaughan a confirmat ca a facut acest lucru, insa nu a primit niciun raspuns.
De la scufundarea unei platforme de extractie, la jumatatea lunii aprilie, in apele golfului se scurg zilnic 800.000 de litri de petrol, iar autoritatile americane cauta cu disperare solutii pentru a pune capat poluarii.
Asa se face ca solutia gasita de Charlie Vaughan ar putea sa nu fie ignorata.


...
 sursa: stirileprotv.ro

http://stirileprotv.ro/stiri/international/la-doar-10-ani-le-spune-expertilor-cum-sa-curete-de-petrol-golful-mexic.html...

Tragedia din Golful Mexic e impresionanta, astfel ca solutiile trebuie aplicate cat mai grabnic, iar ideea micutului Charlie poate fi si ea o sansa nesperata dar meritata pentru vietuitoarele si pentru mediul atat de greu afectate, la fel ca si locuitorii acestei regiuni!

Bravo, Charlie!
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu