Ziua recunostintei in...Transplant

Ziua Recunostintei in Transplant, zi dedicata donatorilor de organe.

 Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca si Societatea Romana de Boli Genito-Urinare, cu spijinul Norvartis Pharma Services, organizeaza sambata, 19 iunie 2010, incepand cu ora 18:00, la Teatrul National din Cluj Napoca, Ziua Recunostintei in Transplant, eveniment dedicat donatorilor de organe.


Iniatiativa apartine Prof. Dr. Mihai Lucan, Seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj Napoca, care a dorit sa multumeasca astfel celor care au facut posibila redarea vietii pacientilor ce asteptau un transplant renal.
ziua recunostintei in transplant
Peste 1000 de donatori si recipienti, autoritati si specialisti in domeniul medical vor lua parte la eveniment. In cadrul Zilei Recunostintei in Transplant, o parte dintre pacienti vorbesc despre experienta prin care au trecut si despre importanta transplantului renal si a donarii de organe in Romania.

Evenimentul se va incheia cu un program artistic.

Pana in prezent si-au anuntat participarea Ministrului Sanatatii, Attila Cseke, prefectul Clujului, Prof.Dr. Florin Stamatian, Presedintele Academiei Romane, Academician Prof. Dr. Ionel Haiduc, Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, Prof.Dr. Mihai Voiculescu, si coordonatorul national al Programului de Transplant din Romania, Dr. Victor Zota.

Inainte de ceremonie, la ora 17:30, Prof. Dr. Lucan, echipa medicala, reprezentantii Novartis si oficiali locali vor planta, in parcul din spatele Teatrului National Cluj Napoca, un copac, omagiu adus donatorilor de organe din Romania.

www.sfatulmedicului.ro
Alte informatii le puteti afla tastand urm. link:

http://www.sfatulmedicului.ro/Comunicate-de-presa/ziua-recunostintei-in-transplant-zi-dedicata-donatorilor-de-organe_7104

...
Un gest plin de umanitate, o zi...pe masura. Chiar daca, si asa...recunostinta celor salvati astfel  pare...prea mica.
...

Un comentariu: