O stea...gigant!

Stralucirea si marimea acestui astru intrec orice inchipuire, depasesc toate limitele pe care savantii le considerau, pana acum, posibile.

Steaua imensa a fost botezata simplu si neutru, R-136-A1. E cel mai mare corp ceresc descoperit vreodata de om. Pare sa aiba o masa de cel putin 265 de ori mai mare decat Soarele, steaua sistemului nostru de planete.
Modelarile pe computer sugereaza dimensiuni inca si mai si - poate cat 320 de Sori, dupa cum crede un profesor de la Universitatea Sheffield, din Anglia .
"Monstrul" cosmic - care are ceva mai mult de un milion de ani vechime - a fost descoperit cu ajutorul celui mai mare radio-telescop al Uniunii Europene. Acesta se afla - pentru observatii cat mai limpezi cu putinta - in desertul Atacama din Chile, cel mai arid loc de pe pamant. Astronomii au folosit, de asemenea, date de la telescopul orbital Hubble.
Steaua gigantica, de sapte ori mai fierbinte decat Soarele, se afla intr-o galaxie situata la 165.000 de ani lumina departare de galaxia noastra, Calea Lactee.


...
sursa: stirileprotv.ro
...O stea care, din pacate, s-ar dovedi...lacoma!  

2 comentarii:

  1. I would like to exchange links with your site otv-online.blogspot.com
    Is this possible?

    RăspundețiȘtergere
  2. Maybe. What is your site adress?

    RăspundețiȘtergere