Inima... permanenta artificiala: o noua sansa

Premieră medicală: O inimă artificială permanentă a fost implantată unui adolescent

2 Octombrie 2010, ora 16:19
www. libertatea.ro
 
 
O inimă artificială permanentă a fost implantată, pentru prima dată în lume, unui adolescent de 15 ani, la spitalul Bambin Gesu din Roma.

Intervenţia a fost realizată în urmă cu două zile,  principala noutate fiind faptul că implantul nu este temporar, cum se făcea până acum, ci permanent. Operaţia a durat 10 ore şi a fost realizată de o echipă de 19 medici italieni şi un francez. Băiatul va rămâne internat cel puţin două săptămâni şi a avut puterea să glumească la telefon, cu mama sa, căreia i-a cerut să nu îl deranjeze pentru că se spăla pe dinţi.

Medicii de la spitalul catolic Bambin Gesu din Roma spun că dacă băiatul depăşeşte perioada critică a asimilării inimii artificiale, ar putea trăi 20-25 de ani. "În fiecare zi vedem atâţia copii cu probleme că ni se pare un miracol fiecare viaţă salvată. Vom încerca să îi dăruim o viaţă normală băiatului, cu toate că va sta mereu sub observaţie", a spus şeful echipei care a realizat operaţia, doctorul Antonio Amodeo, citat de Agerpres.


http://www.libertatea.ro/stire/premiera-medicala-o-inima-artificiala-permanenta-a-fost-implantata-unui-adolescent-305747.html
...
Medicina a mai facut un pas. Urias...
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu