Patru maestri interbelici la Centrul Cultural Artsociety

Expoziţie-eveniment cu patru maeştri ai artei interbelice

Pictorii Tonitza, Şirato, Dimitrescu şi Han au fost cunoscuţi la vremea lor drept "Grupul celor patru", uniţi de convingeri estetice. O expoziţia-eveniment reunind lucrări ale celor patru are loc pentru prima dată după 75 de ani şi este o ocazie pentru a vedea lucrări aduse din colecţii particulare şi din muzee din toată ţara. Expoziţia maeştrilor interbelici este deschisă la Centrul Cultural Artsociety până pe 28 noiembrie.
Grupul celor patru a fost înfiinţat în 1926 de Francisc Şirato şi i-a cuprins pe Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Francisc Şirato şi Oscar Han. Activitatea lor a însemnat un moment important în arta plastică românească din perioada interbelică. Grupul era animat de idealul artei fără compromisuri. Gloria lor colectivă durează până în 1933, când unul dintre membri moare.

sursa:tvr.ro

Pe link-ul tvr puteti urmari si un material video

2 comentarii:

  1. solicita numai acum Un mos craciun , de pe cel mai de calitate site de comenzi de Mosi de pe internet http://www.moscraciundeinchiriat.com.

    RăspundețiȘtergere
  2. solicita numai acum chilotii ta, de pe cel mai de calitate website de comenzi de chiloti Online http://www.chilotick.com

    RăspundețiȘtergere